Nejnovější články » Filmové novinky

Adaptace slavného drogového románu My děti ze stanice Zoo míří na HBO GO

19.2.2021,

Seriálovou adaptaci proslulého autobiografického románu sepsaného novináři Kaiem Hermannem a Horstem Rieckem podle výpovědí nezletilé narkomanky Christiane F. přinese v sobotu 27. února streamovací platforma HBO GO. Všech osm dílů bude k dispozici najednou.

Kniha My děti ze stanice Zoo z roku 1978 pojednává o reálných zkušenostech mladistvé Christianě Felscherinow ze Západního Berlína, která se už ve věku pouhých dvanácti let stala závislou na drogách a ve čtrnácti letech přešla na heroin. Nedlouho poté klesla do prostituce a dealerství na nechvalně proslulém nádraží Zoo.

Nový seriál režiséra Philippa Kadelbacha se předlohou inspiruje spíše volně a podle tvůrců má potenciál oslovit diváky napříč generacemi. Hlavní hrdinka se v berlínských klubech potkává se svými přáteli Stellou, Babsi, Axelem, Michim a Bennem, kteří s ní tajně navštěvují drogové večírky. Minisérií prostupuje hudba Davida Bowieho ve spolupráci s jeho dědici.

Seriálový štáb využil také české lokace, natáčelo se třeba v pražské stanici metra Smíchovské nádraží nebo u kerského motorestu Ohio, který se objevil například i v thrilleru Příběh kmotra

Příběh zpracoval na stejnojmenný celovečerní snímek už režisér Uli Edel v roce 1981 s tehdy čtrnáctiletou herečkou Natjou Brunckhorst. Ve filmové scéně s koncertem, po němž Christiane poprvé požila heroin, se objevil David Bowie

Foto: Amazon Studios