Adaptace slavného drogového románu My děti ze stanice Zoo míří na HBO GO

Adaptace slavného drogového románu My děti ze stanice Zoo míří na HBO GO 

Seriálovou adaptaci proslulého autobiografického románu sepsaného novináři Kaiem Hermannem a Horstem Rieckem podle výpovědí nezletilé narkomanky Christiane F. přinese v sobotu 27. února streamovací platforma HBO GO. Všech osm dílů bude k dispozici najednou.

Kniha My děti ze stanice Zoo z roku 1978 pojednává o reálných zkušenostech mladistvé Christianě Felscherinow ze Západního Berlína, která se už ve věku pouhých dvanácti let stala závislou na drogách a ve čtrnácti letech přešla na heroin. Nedlouho poté klesla do prostituce a dealerství na nechvalně proslulém nádraží Zoo.

Nový seriál režiséra Philippa Kadelbacha se předlohou inspiruje spíše volně a podle tvůrců má potenciál oslovit diváky napříč generacemi. Hlavní hrdinka se v berlínských klubech potkává se svými přáteli Stellou, Babsi, Axelem, Michim a Bennem, kteří s ní tajně navštěvují drogové večírky. Minisérií prostupuje hudba Davida Bowieho ve spolupráci s jeho dědici.

Seriálový štáb využil také české lokace, natáčelo se třeba v pražské stanici metra Smíchovské nádraží nebo u kerského motorestu Ohio, který se objevil například i v thrilleru Příběh kmotra

Příběh zpracoval na stejnojmenný celovečerní snímek už režisér Uli Edel v roce 1981 s tehdy čtrnáctiletou herečkou Natjou Brunckhorst. Ve filmové scéně s koncertem, po němž Christiane poprvé požila heroin, se objevil David Bowie

Foto: Amazon Studios

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!