Doba si žádá zpomalení. Divadlo X10 chystá celodenní stream Slow TV

Doba si žádá zpomalení. Divadlo X10 chystá celodenní stream Slow TV  

Běžný pracovní den, středu 17. února, orámuje desetihodinovým streamem pražské Divadlo X10. Ve formátu Slow TV se během poslední události z cyklu Y: WE ARE NOT ALONE představí umělecká aktivistka Alma Lily Rayner nebo běloruská divadelní tvůrkyně Maria Komarova.

Během třetí Slow TV můžou diváci sledovat celodenní program, v němž se vždy po hodině vystřídají umělci a umělkyně.K účasti jsme přizvali audiovizuální umělce a umělkyně, performery a performerky stejně jako divadelní tvůrce a tvůrkyně. Jde nám o to, nahlédnout možnosti pomalého umění z různých perspektiv a spojit je v jednom vysílání,“ uvedli kurátoři projektu Anna Chrtková a Petr Dlouhý.

Živé obrazy nabídne třeba divadelní režisérka Ewa Zembok, umělecký kolektiv D’epog nebo Klára Ondračková a Tereza Chudáčková, které získaly ocenění na festivalu Ji.hlava.

Skrze náš stream můžeme hledat prostor mezi pozorností a bytím. V závěrečné části trilogie hledáme uvolnění, snažíme se synchronizovat naše roztěkané rytmy, dovolit naší pozornosti, aby mohla putovat volně po asociacích, myšlenkách a vizích,” doplnila kurátorská dvojice.

Živý přenos, který se uskuteční ve středu od 7 do 17 hodin, si můžete bezplatně naladit na YouTube kanálu divadelní scény.

Foto: Divadlo X10

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!