Proudcast s Martinou Babišovou: Extrémní podmínky jsou zkouškou, která z vás vymáčkne mnohem víc

Proudcast s Martinou Babišovou: Extrémní podmínky jsou zkouškou, která z vás vymáčkne mnohem víc 

Dlouho žila a studovala v Irsku. Filmová nabídka ji ale dovedla zpět do rodné vlasti, kde patří k mladým neokoukaným tvářím. To by ale mohl změnit už tento rok, který slibuje hned dva celovečerní snímky, v nichž ztvární výrazné ženské role. Sympatická zrzka Martina Babišová byla hostem Proudcastu Informuji.cz.

Martina Babišová nedávno absolvovala nečekanou cestu na kouzelný Island. Neletěla tam ale výletovat, ale natáčet nový celovečerní snímek Minuta věčnosti. “Jela jsem na svatbu své nejlepší kamarádky a najednou mi píše režisér Rudolf Havlík, jestli bych mohla na tři týdny někam jet,” říká v Proudcastu sedmadvacetiletá herečka, která strávila několik let v Irsku. “Zeptal se, jestli bych mohla další den letět na tři týdny na Island natáčet s Jirkou Langmajerem. Na což se neříká ne,” dodává. Svatbu kamarádky ještě stihla. Ale už 24 hodin po telefonátu seděla v letadle mířícím k zemi ohně a ledu.  

“Byla to úplně dokonalá karanténa. Bylo nás jen devět, všichni jsme byli několikrát otestovaní předtím, než jsme odjeli, i po příletu na Island. Bydleli jsme v malém domečku uprostřed ničeho, takže jsme nemohli nikoho nakazit my a nikdo nemohl nakazit nás,” vypráví Martina Babišová. Nevypočitatelná islandská krajina byla k filmařům milosrdná. Na počasí měli až na pár dní opravdu štěstí. “Samozřejmě je pohodlnější mít svůj klid a pohodu, z toho ale málokdy vznikne výrazné umění, které zasáhne hodně lidí. Extrémní podmínky jsou zkouškou. Vymáčknou něco víc, než když je vše hezké,” pokračuje.

Minuta věčnosti, foto: Logline Production

Přestože se objevila v několika zahraničních filmech a seriálech, v České republice si již párkrát vyslechla, že by jí roli sice dali, jen kdyby byla více mediálně známá. Neokoukanost podle ní ocení zejména zahraniční produkce. “Zahraniční projekty jako Hra o trůny a podobné opravdu hledají neokoukané tváře. Dají si práci s tím, že udělají otevřený casting, na který je pozváno strašně moc lidí. V Česku se hodně vsází na to, že se lidé budou koukat na film nebo na seriál, protože v něm hrají jejich oblíbení herci, které znají,” vysvětluje herečka.  

Za jakým účelem se setkala s brněnským lovcem duchů? Jaké role by si nejradši zahrála? A proč se nakonec rozhodla zůstat v České republice? Nový díl Proudcastu Informuji.cz přinese nejen odpovědi na tyto otázky, ale také informace o dalším snímku, který spatří světlo světa tento rok a v němž si Martina Babišová zahrála. Poslouchejte na streamovacích službách nebo stiskem zelené šipky níže.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Martinou Babišovou: Extrémní podmínky jsou zkouškou, která z vás vymáčkne mnohem víc
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!