Nový klip You Don´t Know Who I Am je o lásce. Vojta Dyk v něm tančí se svou ženou Tatianou

Nový klip You Don´t Know Who I Am je o lásce. Vojta Dyk v něm tančí se svou ženou Tatianou 

Vojta Dyk vydal nový videoklip k písničce You Don´t Know Who I Am z alba D.Y.K. Klip vyšel 14. února, tedy symbolicky na svatého Valentýna. Píseň je totiž o lásce a vyznání lásky - i proto ve videoklipu účinkuje se svou manželkou, herečkou Tatianou Dykovou.

Po hravé taneční písni Phone Song přichází Vojta Dyk v novém klipu s křehkým příběhem vyznání lásky. Vystupuje v něm se svou ženou Tatianou Dykovou, tvůrčí tým doplnili také manželé Malířovi - kameramanka Olga Špátová-Malířová a její muž, kameraman a režisér videoklipu Jan Malíř. Choreografie se ujal přední český tanečník a choreograf Jan Kodet.

Celý tenhle klip, jestli se tomu dá tak říkat, jestli to spíš není sousled obrazů, je hlavně o tom nejjemnějším, nejintimnějším citu. O lásce. Tak proto tam hraje moje žena. Ta píseň je i o ní a pro ni

Vojtěch Dyk

"Olga s Honzíkem Malířovic umí snímat city. To je jeden z jejich darů. Navíc Honza je duší muzikant, takže ctí frázi, ctí slovo, melodii. Dnešní hudební klipovej svět je pln rychlých střihů, obrazové agrese, tak jsem chtěl jít zkrátka proti tomu, a naopak vstříc jemnohmotnosti a křehkosti… Jak jinak než se svou ženou, Malířovic rodinou a Honzou Kodetem," představuje tvůrčí tým Vojtěch Dyk.

Videoklip byl vypuštěn 14. února, tedy na svátek všech zamilovaných. Přestože Vojta Dyk přiznává, že Valentýna moc neuznává, je to určitý symbol a světlo naděje v chladném únorovém měsíci. "Jestli chcete někomu vyznat lásku, tak jedno, jestli je pátek třináctýho nebo sobota  šestadvacátýho, ale možná, že jsme chtěli lidem ukázat něco světlýho v tom lehce zamračeným a chladným únoru," dodává. V klipu tančí se svou ženou, herečkou Tatianou Dykovou. Mluví tak o dvou láskách - manželce a tanci. "Nejsem tanečník. A jak je vidět v klipu, ani nikdy nebudu, ale musím vám říct, že prostě tančím velmi rád, protože to je ta největší svoboda se vlnit v rytmu nějaký hudby. Takže dvě lásky v sobě," přiznává Vojtěch Dyk. 

Foto: Honza Malíř

Plánované D.Y.K. tour bylo kvůli koronavirové krizi již dvakrát odloženo. Nový termín je stanoven na 28.7.- 5.8.2021. "My se stále snažíme pracovat, seč můžeme, aby tour co nejdřív bylo… Teď to snad vypadá na léto. A já se upřímně už nemůžu dočkat. Takže co nejdřív na viděnou, na slyšenou, na čuchanou..." těší se Vojtěch Dyk na své publikum. 

Foto: Honza Malíř

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!