Divadlo živě u vás: ČT art uvede představení Panoptikum Lenky Vagnerové

Divadlo živě u vás: ČT art uvede představení Panoptikum Lenky Vagnerové 

ČT art v rámci cyklu s názvem Divadlo živě u vás pokračuje ve svém programu dál po loňském úspěchu živých přenosů s Českou filharmonií. V únoru ČT art diváky zavedl již do Švandova divadla či Městského divadla v Brně. 15. února se tentokrát představí Panoptikum v Divadle Komedie, originální tanečně-pohybová inscenace nezávislého souboru Lenka Vagnerová & Company.

Cyklus Divadlo živě u vás začal v únoru přenosem z pražského Švandova divadla titulem Hadry, kosti, kůže s Lubošem Veselým a Miroslavem Hanušem v hlavních rolích. 8. února se program přesunul do Městského divadla v Brně za inscenací Skleněný pokoj.

Nyní se projekt vrací zpět do Prahy, tentokrát do Divadla Komedie Městských divadel pražských, odkud živě zprostředkuje taneční a pohybové představení s názvem Panoptikum.

Panoptika nebo také freak shows byly putovní společnosti cestující od města k městu a vystavující na obdiv kuriózní předměty, dovednosti a především tak zvané "velmi zvláštní lidi". V dobách, kdy panoptika zažívala svou největší slávu, byla jediným možným útočištěm osob, které společnost zavrhovala a odmítala ze strachu z neznámého a odlišného. 

Lenka Vagnerová se při tvorbě nové inscenace inspirovala právě těmito dávnými obludárii. Panoptikum tak nabízí kromě skvělých tanečních a iluzionistických čísel i pohled do zákulisí, do vnitřního života lidských bytostí, které také sní a touží, a nejsou jen pouhými exponáty.

Představení bude uvedeno na ČT art a v online vysílání 15. února od 20:15 hodin. Lenka Vagnerová získala za režii a choreografii této inscenace Cenu Divadelních novin 2019/2020 v kategorii Taneční a pohybové divadlo. Michal Heriban byl za svůj výkon nominován na Cenu Thálie 2020.

Program Divadlo živě u vás:

  • 1. 2. Švandovo divadlo: Hadry, kosti, kůže
  • 8. 2. Městské divadlo v Brně: Skleněný pokoj
  • 15. 2. Divadlo Komedie: Panoptikum
  • 22. 2. Národní divadlo moravskoslezské: 10 let muzikálu v Ostravě

Foto: MDP – Michal Hančovský

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!