PechaKucha instalovala do výloh pražských kaváren sochy, fotografie i malby dvacítky umělců

PechaKucha instalovala do výloh pražských kaváren sochy, fotografie i malby dvacítky umělců 

Deset pražských kaváren hostí díla čtyřiadvaceti autorů, kteří se dříve zapojili do projektu PechaKucha Night Prague. Akce s podtitulem Window Gallery nabízí zdarma k vidění třeba práce Libuše Jarcovjákové, Markéty Gebrian či Martina Skalického. Zájemcům je k dispozici mapa zapojených míst.

Využili jsme prázdné výlohy pražských kaváren, které jsou nyní nucené fungovat v omezeném provozu, a přeměnili je na výstavní prostor. Za patnáct let konání PechaKucha Night na ní promluvilo nespočet inspirativních osobností ze všech tvůrčích oborů, několik z nich jsme oslovili a zapůjčili si jejich díla, která jsou nyní po Praze k vidění,“ uvedla organizátorka události Jana Kostelecká.

Někteří z vystavujících autorů vytvořili dílo přímo pro tento projekt. U vršovické kavárny Tvoje máma, EMA espresso bar na Florenci i v Karlíně, u vinohradské SLOW Café a dalších si kolemjdoucí mohou prohlédnout portrét Geraldine Chaplin z džínoviny od malíře Františka Matouška, kresby z knihy K čemu jsou architekti z dílny architekta Ondřeje Duška nebo sítotisková díla ilustrátora Jindřicha Janíčka.

Každé z děl má k dispozici i QR kód, jehož prostřednictvím si zájemci mohou pustit záznam vystoupení konkrétního autora z PechaKucha Night. Druhý kód jim umožňuje prohlídku mapy sdružující veškeré instalace. „Všech deset zapojených kaváren má otevřené výdejní okénko, nabízí se tak možnost při návštěvě PechaKucha Night Prague Window Gallery kavárny podpořit zakoupením něčeho dobrého,“ doplnila pořadatelka.

Foto: PKNP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!