Hned dvě premiéry slavné Pucciniho opery Tosca uvede TV Noe

Hned dvě premiéry slavné Pucciniho opery Tosca uvede TV Noe 

Televize i youtube kanál TV Noe zahrnula do své nabídky slavnou operu Tosca Giacoma Pucciniho z roku 1899. Premiéra opery Národního divadla moravskoslezského proběhne 13. a 15. února vždy od 19 hodin.

Světové operní domy nabízí Pucciniho operu na svých repertoárech již více než sto let. Hra plná vášní, intrik a lásky, vypráví o tragédii, odehrávající se na pozadí Napoleonova tažení na Řím. Zpěvačka Floria Tosca se ocitne mezi dvěma muži - milovaným malířem Cavaradossim a chlípným policejním ředitelem Scarpiem, který je ochoten udělat cokoli, aby měl Toscu pro sebe. Malíře tak nechá popravit, Tosca ale po smrti svého milence ukončí svůj život skokem z hradeb Andělského hradu.

Opera Národního divadla moravskoslezského dílo poprvé uvedla v sezóně 1920/1921, od té doby ještě v sedmi nastudováních a vždy s velkým diváckým ohlasem. A tak i letos divadlo uvede novou Toscu v italském originále (s českými titulky), a to i přes to, že divadla jsou nadále těžce zkoušena zákazem hrát a kdy veřejnost vítá každé dílo, které ji může potěšit a které zná, byť zatím pouze prostřednictvím přenosu v televizi či on-line.

V hlavní roli zpěvačky Florii Toscy se v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě představí držitelka Ceny Thálie, německá sopranistka Maida Hundeling, alternuje Petra Alvarez Šimková. Milence Toscy – malíře Cavaradossiho – ztvární Paolo Lradizzone, v alternaci Martin Šrejma, Luciano Mastro. Role barona Scarpii se zhostí Martin Bárta a Daniel Čapkovič.

Premiéra opery proběhne 13. a 15. února vždy od 19 hodin na TV Noe a jeho Youtube kanále.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!