Filmovou ‚metaverzi‘ choreografií Roselyne a Dark Horse nabídne online Festival tanečních filmů

Filmovou ‚metaverzi‘ choreografií Roselyne a Dark Horse nabídne online Festival tanečních filmů 

Festival tanečních filmů nabídne ve čtvrtek večer zdarma v online premiéře dvě představení upravená do filmové verze. S autorským sólem Roselyne se ukáže Cécile Da Costa a choreografii Lenky Vagnerové uvidí diváci v díle nazvaném Dark Horse.

Performance Roselyne zobrazuje ženu v podání Cécile Da Costa, která zapomněla žít vlastní život. „Šlo mi především o napojení se na esenci inscenačního záměru a ve volbě prostředků jsem se řídila vývojem vnitřního stavu Roselyne,“ uvedla režisérka filmového zpracování Tereza Vejvodová, jejíž tvorba čítá už několik tzv. dance for camera snímků.

Z jeviště na plátno zamířila Fanny Barrouquére coby postava „černého koně“ v díle Dark Horse choreografky Lenky Vagnerové, které se natáčelo v zatopeném dolu Kristýna na Liberecku, v Hrádku nad Nisou či v synagoze na pražské Palmovce. Melodie k titulu složil Ivan Acher, držitel Českého lva za hudbu k pohádce Čarodějův učeň, a písně nazpívala Jana Vébrová.

„Nechtěli jsme digitalizovat díla, která vznikla pro jeviště, ale chtěli jsme jejich obsahovou esenci nechat vyznít ve filmové podobě, nabídnout další inkarnaci jejich silnému obsahu,“ nechala se slyšet umělecká ředitelka Festivalu tanečních filmů Jana Návratová.

Samotný festival, jehož letošní ročník předznamenávají čtvrteční premiéry na facebookové stránce, by se měl odehrát od 13. do 15. května v pražském kině Lucerna.

Foto: Aleš Král

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!