Divadlo Na Jezerce chystá premiéry i letní scénu

Divadlo Na Jezerce chystá premiéry i letní scénu 

Již to bude skoro rok, co musela divadla a řada dalších kulturních institucí zavřít své prostory veřejnosti. Nucená pauza ovšem neznamená klidový režim - třeba právě Divadlo Na Jezerce pracuje dál, a to na zázemí divadla, přípravě premiér, ale i možnosti hrát v létě pod širým nebem.

Ze života Čapka nebo Mašíni - to jsou připravované inscenace Divadla Na Jezerce, které zatím nemohly být kvůli pandemické situaci uvedeny. Hra o Karlu Čapkovi je sondou do citlivé duše s množstvím reálných postav, které ho doprovázely od dětství až do smrti. V roli světoznámého Čapka se na jevišti představí Daniel Šváb, který účinkoval také v inscenacích Saturnin nebo Pánský klub.

Neobvyklé dobrodružství pak slibuje nová inscenace Mašíni s Milanem Šteindlerem a Janem Slovákem v hlavních rolích. Pro řadu lidí jsou Mašínové vrazi, pro jiné hrdinové - přinese představení rozhřešení tohoto morálního dilematu? Na podzim 2021 pak Divadlo na Jezerce představí hit Netflixu After Life Rickyho Gervaise v režii Jana Hřebejka.

Divadlo Na Jezerce také vyhlíží dobu, kdy bude moci znovu uvést i svá zavedená představení, jako jsou Naprostí cizinci nebo třeba Gin Game s Jiřinou Bohdalovou a Milanem Kňažkem. Počet neodehraných představení na Jezerce je více než 150 a počet diváků, kteří si zakoupili vstupenku, je přes 30 tisíc.

Divadlo ovšem slibuje, že jakmile to vládní nařízení dovolí, představení a kulturní vyžití divákům vynahradí. A to osobně - v kamenném divadle či na plánované letní scéněOnline vysílání tedy neplánuje - do jisté míry sterilní virtuální prostředí totiž nedokáže nahradit skutečný kontakt tvůrců, umělců a diváků. Divadlo Na Jezerce je soukromým divadlem a jako takové funguje úspěšně již 18 let.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Jezerce nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Na Jezerce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!