Nejnovější články » Filmové novinky

Woody Allen pod drobnohledem. Nový dokumentární seriál HBO se věnuje kauze sexuálního obtěžování

8.2.2021,

Koncem února odvysílá televize HBO nový čtyřdílný dokumentární seriál Allen v. Farrow. V jeho záběru budou okolnosti rozpadu dvanáctiletého vztahu režiséra Woodyho Allena s herečkou Miou Farrow související s nařčením, že Allen sexuálně obtěžoval svou adoptivní dceru Dylan.

V KINECH: Allen v. Farrow (TV seriál) / Allen v. Farrow

Investigativní dokumentární seriál Kirbyho Dicka, Amy Ziering a Amy Herdy otevírá kontroverzní aféru Woodyho Allena a jeho vztahu s adoptivními dcerami. Woody Allen byl v 90. letech podezříván ze sexuálního zneužívání adoptivní dcery Dylan, jinou adoptivní dcerou Soon-Yi Previn si později vzal za ženu.

Filmařské trio již dlouhodobě točí o nařčeních ze sexuálního obtěžování, tentokrát se do jejich hledáčku dostal Woody Allen. Autoři dokumentu tvrdí, že získali dosud neznámé důkazy. V seriálu se například objeví původní svědectví tehdy sedmileté Dylan, rozhovory s Dylan a Miou Farrowovými, dalšími svědky a vyšetřovateli, anebo upozornění na podivné zacházení s lékařskými zprávami. Allen dodnes tvrdí, že je celý příběh výmysl, on ani jeho žena Soon-Yi Previn se natáčení neúčastnili.

První díl seriálu Allen v. Farrow uvede HBO 21. února, další epizody budou zveřejněny vždy každý následující týden.

Foto: HBO