Ceny Anděl 2020 bude moderovat Ewa Farna

Ceny Anděl 2020 bude moderovat Ewa Farna 

Třicátý ročník předávání cen České hudební akademie se uskuteční v sobotu 29. května. Ceremoniálem diváky provede zpěvačka Ewa Farna.

Ceny Anděl 2020 bude pravděpodobně v přímém přenosu vysílat televizní stanice ČT1. Ceremoniál se ale možná nevyhne omezením v souvislostí s pandemií covidu-19, které podobu předávání ocenění změnilo už v loňském roce.

Přestože přímý přenos předávání je stále ve hře, během loňského ročníku jsme se přesvědčili o tom, že se můžeme vydat i trochu jiným směrem, který bude divácky atraktivní a vyhovující aktuálním opatřením. Se zveřejněním finální koncepce letošních Andělů ještě chvíli vyčkáme, pracujeme teď s několika scénáři, ve kterých počítáme s různým vývojem situace a vládních opatření,“ uvedla producentka Cen Anděl Lucie Hájková.

Jména nominovaných v základních i žánrových kategoriích budou známa v pondělí 1. března. Novou sekcí se stane Slovenské album. Změny dozná kategorie pro nejlepší videoklip. „V minulých ročnících občas příliš splývala se Skladbou roku. Nově proto o videoklipu nerozhoduje široká akademie, ale vybraná skupina odborníků, v níž mimo jiné figurují i režiséři a kameramani dosud oceněných klipů,“ vysvětlil předseda Rady České hudební akademie Jan Vedral.

Koronavirová pandemie výrazně dopadla na hudební průmysl, přesto podle pořadatelů vycházely v loňském roce kvalitní desky. „Jen v hlavních kategoriích vybírají akademici v orientačních seznamech z více než dvou stovek titulů. V době bez koncertů navíc alba, singly a klipy získávají v hudebnickém životě znovu větší pozornost a váhu,“ dodal Vedral.

Foto: František Kortmann

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!