Poslouchej srdce, zpívají Wohnouti ve svém novém singlu Umění

Poslouchej srdce, zpívají Wohnouti ve svém novém singlu Umění 

Wohnout zásobuje své fanoušky videoblogy jednotlivých členů kapely, pravidelně vypouští singly ve formě karaoke nebo předělávky starých hitů do nového hávu. Nyní kapela Wohnout vydala první singl ze svého připravovaného alba. Hravý videoklip k písni Umění je plný animací a popkulturních odkazů.

Wohnouti představili svůj čerstvý singl Umění, který je první vlaštovkou plánovaného alba. To bude kapela natáčet na jaře pod taktovkou Milana Cimfeho. Novinkou bude také spolupráce s Michalem Skořepou na postu producenta, který dosud spolupracoval s kapelou jako režisér několika klipů.

Téma tohoto singlu naráží na trend umění, kdy dáte do galerie kýbl s koštětem a s dobrým PR ho prodáte sběratelům za velké peníze. Ale je to spíše taková ironická sranda, která vznikla z nápadu prodat svůj vlastní odraz na hladině vody.

zpěvák a kytarista Wohnoutů Honza Homola

Klip se točil ve studiu před green screenem. Režisér Michal Skořepa na něm strávil přes 400 hodin práce u počítače, ale stálo to za to - klip je plný popkulturních odkazů, populárních gifů i pro mnohé nepochopitelných uměleckých trendů současnosti.

"Na písničce jsme začali dělat už vloni na jaře, natočili jí koncem léta a měli se vrhnout na klip. Jenže druhá koronavirová vlna nám po dlouhou dobu neumožňovala natáčet, takže jsme se v listopadu rozhodli udělat jiný scénář…" popisuje okolnosti vzniku klipu Honza Homola.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!