Do mysteriózního Zoo Motelu kdesi v Kolumbii přenese diváky performance Thaddeuse Phillipse

Do mysteriózního Zoo Motelu kdesi v Kolumbii přenese diváky performance Thaddeuse Phillipse 

Režisér a performer Thaddeus Phillips znovu uvede prostřednictvím pražského divadla Alfred ve dvoře imerzivní Zoo Motel. S jedenadvaceti účastníky se o večerech 5., 6. a 7. února spojí na videohovorové platformě Zoom z nejmenované jihoamerické vesnice.

Thaddeus Phillips interaktivní performanci převede se scénografem Stevenem Dufalou pouze jednadvaceti lidem přímo do jejich obýváků. Ti virtuálně vstoupí do záhadného pokoje v Zoo Motelu, kde jim tvůrce nabídne nevšední dílo s lynchovským nádechem plné magických triků v podání Steva Cuiffa.

 

Autora znám už čtvrtstoletí, byl to i můj spolužák na DAMU. Jednou za dekádu nám přiváží některé ze svých představení, naposledy během festivalu 4+4 dny v pohybu hrál ¡El Conquistador!, které bylo také založené na herci komunikujícím s médii. Tento princip rozvinul právě v Zoo Motelu,“ vysvětlil kreativní ředitel scény Alfred ve dvoře Tomáš Procházka.

V performanci lze podle Procházky narazit na lehké aluze na filmařskou tvorbu Davida Lynche.Zoo Motel je ale těžké k něčemu přirovnat, jde o velmi kreativní práci s platformou Zoom, kterou mnozí z nás v poslední době hojně používáme. Thaddeus přišel na to, jak ji využít k živému hraní, a to nejen herecky, ale i s objekty, scénografií. Performance je založená na zvláštní domácí estetice, vytváří v ní miniaturní svět, jenž divákům v závěru odhalí,“ doplnil.

Foto: Zoo Motel

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!