Gebrianova vzpomínka na Barcelonu i autobiografie Tomáše Třeštíka. Přinášíme únorové knižní novinky

Gebrianova vzpomínka na Barcelonu i autobiografie Tomáše Třeštíka. Přinášíme únorové knižní novinky 

Únor přinese na trh neprůvodce po katalánské metropoli z pera Adama Gebriana, literární zpověď fotografa Tomáše Třeštíka nebo novinku známé nigerijské autorky. Podívejte se na náš přehled měsíčních knižních novinek.

Po povrchu – Tomáš Třeštík

Proslulý domácí fotograf a syn slavných rodičů poodhalí dvaačtyřicet let svého života v humorné autobiografii, v níž sahá od dětství přes úspěšnou kariéru až po představení osob, které ho na jeho pouti provázely. V knižní prvotině přizná své zdary i přešlapy, přiblíží své záliby a také naopak věci, kterých by se raději vyvaroval.

 

Půl žlutého slunce – Chimamanda Ngozi Adichie

Nigerijská autorka zavádí čtenáře rozsáhlého románu do pozapomenuté republiky Biafra, státního útvaru existujícího v letech 1967 až 1970 v období nigerijské občanské války. Bytostně jsou s ním spojeni mladí hrdinové, kteří se ve svých osudech musejí rozhodnout mezi rodinou, politikou a láskou.

Rváčov 1 – Džian Baban a Richard Fischer

Po listopadovém vydání vstupuje do širšího internetového prodeje kvazi-dokumentární komiks z dílny ilustrátora Richarda Fischera a otextovaný scenáristou Džianem Babanem. První díl mapuje vontské hnutí pátrající po pověstných Stínadlech ve staroměstských uličkách za soumraku socialismu v Československu. Nejde o sequel ani parafrázi knih Jaroslava Foglara, ale spíše o volnou aluzi.

 

V hlavě: Ze zápisků mladé schizofreničky – Gábina Pokorná

Bolavou schizofrenní duši otevřela mladá vysokoškolačka, jež kromě závažné nemoci zápolí i s milostnými eskapádami a častým zklamáním. Prostřednictvím vnitřních monologů ukazuje svou každodenní bitvu v hlavě, pocity úzkosti, ale také neutuchající smysl pro humor.

Praha ožralá – Radim Kopáč a Petr Stančík

Kde se v metropoli ve velkém popíjelo a vznikala umělecká díla? Radim Kopáč spojil síly s Petrem Stančíkem a přináší další z řady průvodců po hlavním městě, jenž tentokrát seznamuje s historií pivnic a vináren s přesahem do současnosti. Vydáte se za Egonem Erwinem Kischem, Janem Nerudou i Milošem Frýbou.

Tři měsíce v Barceloně – Adam Gebrian

Věhlasný popularizátor architektury a urbanismu Adam Gebrian poprvé přichází s osobní knihou, která není průvodcem, ani standardním cestopisem o katalánské metropoli. Z tříměsíčního barcelonského pobytu, který před třemi lety podnikl s chotí a malým synem, vybral šedesát šest spontánně zajímavých míst, jež podle něj stojí za detailnější zmínku.

Foto: archiv nakladatelství 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!