Rock for People zve na videohru, virtuálně zazpívají Nothing But Thieves i domácí objev Amelie Siba

Rock for People zve na videohru, virtuálně zazpívají Nothing But Thieves i domácí objev Amelie Siba 

Herní festival Rock for People In the Game nabídne virtuálním návštěvníkům možnost zhlédnout koncertní sety zahraničních i domácích hudebníků, pohybovat se po areálu nebo komunikovat s ostatními. Otevře se v neděli 31. ledna večer a přístupný bude do půlnoci.

Rozhodně nejde o náhradu červnového Rock for People, ale o vyplnění temného času, kdy se nemůžou odehrávat živé akce. Ponese atributy blízké reálnému festivalu než jen pasivnímu sledování streamingu z prázdného klubu. Ve hře se budou setkávat návštěvníci, vyměňovat si formou chatu nebo videohovoru názory a společně v reálném čase sledovat koncerty,“ řekl pro podcast KulTýden hlavní pořadatel Michal Thomes.

 

Během více než dvouhodinového hudebního programu si hráči budou moci poslechnout například Nothing But Thieves, Crown the Empire, The Devil Wears Prada, Missio nebo objev na tuzemské scéně, mladou písničkářku Amelii Sibu.

Počítačová hra Rock for People In the Game je podle Thomese podobná zjednodušenému Minecraft, v němž má hráč volnost pohybu a činností. Probíhat bude podle nastaveného harmonogramu „vystoupení“ interpretů, respektive pouštění záznamů jejich koncertních setů, z nichž některé vznikly speciálně pro videohru. Ve virtuálním areálu se bude také možné zúčastnit soutěží, zhlédnout výstavu TMBK či Martyho Frků nebo nakupovat merch.

Foto: RfP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!