Bestselleristka Sally Rooney píše další novelu o irských mileniálech

Bestselleristka Sally Rooney píše další novelu o irských mileniálech  

Nejistotu mladých lidí během překotné globalizace opět zaznamená věhlasná autorka Sally Rooney. Její třetí próza nazvaná Beautiful World, Where Are You spatří světlo světa už letos na podzim.

Nová čtveřice protagonistů v novele, jejíž název by se dal přeložit jako Kde jsi, krásný světe, bude řešit milostné potíže, křehká přátelství a tíhu stále se zrychlujícího tempa dnešního světa.

Titulní postava spisovatelky Alice se v díle potká s Felixem, se kterým zamýšlí odcestovat do Říma. V jejich rodném Dublinu se mezitím dostává Alicina nejlepší kamarádka Eileen z náročného rozchodu a začíná flirtovat se Simonem, jehož zná už od dětství.

 

Samotný název knihy naznačuje některá její témata. Je to vlastně nezodpovězená otázka. Protagonisté v ní přemýšlí o velmi nejisté budoucnosti světa, o tom, jak bude vypadat pracovní trh, nebo co se stane s planetou,“ prozradil o chystané novele deníku The New York Times nakladatel Mitzi Angel.

Rooney se stala literární senzací už po vydání své prvotiny Rozhovory s přáteli před čtyřmi lety. S druhým titulem Normální lidi, jehož dvanáctidílnou seriálovou adaptaci nyní můžete sledovat na streamovací platformě HBO GO, se dostala do širšího výběru na prestižní Man Bookerovu cenu.

Více o novince Beautiful World, Where Are You se dozvíte v novém vydání podcastu KulTýden.

Foto: Ray Wells

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!