KulTýden od 25. do 31. ledna: Greta versus popírači klimatických změn i vztah umění a rodičovství

KulTýden od 25. do 31. ledna: Greta versus popírači klimatických změn i vztah umění a rodičovství 

Čtvrtý týden roku 2021 se nese ve znamení poselství Grety Thunberg i popíračů klimatických změn, festivalové videohry z dílny organizátorů Rock for People nebo knihy umělkyně Kači Olivové. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Programu letošního online ročníku přehlídky severských snímků SCANDI dominuje dokument o Gretě Thunberg. Jak ikonickou postavu environmentalismu vidí ředitel pořádající společnosti Film Europe Ivan Hronec? Zavítat do festivalového areálu a poslechnout si řadu interpretů můžete na virtuálním Rock for People. Detaily o videohře prozrazuje hlavní organizátor Michal Thomes. Hned po uvolnění vládních restrikcí vstoupí do repertoáru Švandova divadla nová hra Zabíjejte popírače klimatických změn. Podrobnosti přináší jeden z režisérů inscenace Adam Svozil.

 

Publikace Milk and Honey z pera Kateřiny Olivové plná rozhovorů s osobnostmi z oblasti umění zodpovídá otázku, jak rodičovství ovlivňuje tvůrčí činnost. Jak vznikl námět knihy, odhaluje autorka v podcastu. Problémy mileniálů opět nastíní bestselleristka Sally Rooney v připravované novele, jež vyjde letos na podzim. A který nedávný biografický snímek je podle redaktora BBC tak nekvalitní, že za zhlédnutí ani nestojí? To vše se dozvíte v aktuálním KulTýdnu.

Foto: Hulu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!