Raper Strapo a zpěvák Martin Císar nahráli píseň k filmu o útěku z Osvětimi

Raper Strapo a zpěvák Martin Císar nahráli píseň k filmu o útěku z Osvětimi  

Nový snímek režiséra Petera Bebjaka Zpráva, jež vypovídá o skutečném útěku dvou vězňů z koncentračního tábora v Osvětimi, má titulní píseň k filmu. V jejím refrénu diváci uslyší hlas finalisty soutěže Hlas Česko Slovenska Martina Císara, v songu zní i rap Jána Strapce alias Strapo.

Bebjak v námětu filmu vycházel z autobiografické prózy Co Dante neviděl z pera Alfréda Wetzlera, jenž v knize popsal svou zkušenost se zdařilým útěkem z nacistického lágru společně s Rudolfem Vrbou v roce 1944. O zážitcích z Osvětimi sepsali ještě téhož roku dvaatřicetistránkové svědectví, které vešlo ve známost coby Wetzlerova a Vrbova zpráva.

V titulních rolích dvou uprchlíků se představí Noël Czuczor a debutující Peter Ondrejička, které děj sleduje právě ode dne plánovaného útěku. Premiéra snímku se měla uskutečnit během podzimu 2020, nedočká se však ani odložené premiéry 28. ledna. Do kin by Zpráva měla vstoupit, pokud to vládní opatření dovolí, letos na jaře.

Režisér, jenž získal ocenění za drama o slovensko-ukrajinské mafii Čára i kriminální minisérii Spravedlnost, aktuálně bojuje o Českého lva a o Cenu české filmové kritiky s třídílným dramatem zasazeným do počátku stalinismu Herec. Ještě v tomto roce by měl uvést thriller o nevyjasněném úmrtí Stínohra, příští rok by do kin mělo přijít jeho drama Studna.

Foto: Bontonfilm

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!