Pusťte ‚Janžurku‘ ven! Herečka oslaví osmdesátiny na letní scéně Divadla Kalich novou inscenací

Pusťte ‚Janžurku‘ ven! Herečka oslaví osmdesátiny na letní scéně Divadla Kalich novou inscenací  

Pokud to vládní protiepidemická opatření dovolí, sedmnáctého května se pod Žižkovskou věží otevře v nové sezóně letní scéna Divadla Kalich a spřátelených souborů. Letošní novinkou v repertoáru bude hra Pusťte mě ven!!! s Ivou Janžurovou v titulní roli.

Iva Janžurová oslaví své blížící se osmdesátiny, kterých dosáhne v květnu, na prknech letní divadelní scény ve stínu Žižkovského vysílače. Režie komedie z pera francouzského autora Jean-Marie Chevreta se ujme hereččina dcera Sabina Remundová, jež se zároveň po matčině boku objeví v jedné z hlavních úloh.

Maminka je zvyklá na pracovní cvrkot a pohyb a hlavně myšlení. Nemůže se zastavit, i když je celý svět chromý tou zákeřnou chorobou. Název hry Pusťte mě ven!!! nám proto zní jako výkřik naší vůle. Přání, aby se divadelní život vzpamatoval z bezvědomí,“ uvedla režisérka. V ústřední roli, kterou ztvární Iva Janžurová, si prý nedovede představit nikoho lepšího.

Herečka nebude jediná, kdo v rámci letní scény oslaví životní jubileum. Šedesáté narozeniny operní pěvkyně Dagmar Peckové připomene poslední květnový den pražské uvedení inscenace Mistrovská lekce o osudu řecké sopranistky Marie Callas.

Kvůli pandemii koronaviru, která znemožnila uskutečnění některých premiér na stálé scéně, se na žižkovském jevišti odehraje také odložené představení Silnice s Barborou Hrzánovou a Radkem Holubem, Dokonalá fraška s Lucií Štěpánkovou a Ladislavem Hamplem nebo bláznivá komedie Divadla Palace Hledám ženu, nástup ihned s Markem Adamczykem či Evou Burešovou.

Programovou stálicí jsou koncerty, tentokrát se diváci mohou těšit na vystoupení Jarka Nohavici, Tomáše Kluse, Ondřeje Havelky s Melody Makers nebo 4TET. Novinkou se oproti tomu stanou sobotní dopolední pohádky.

Hvězdné léto pod Žižkovskou věží v letošním roce celkově nabídne přes devadesát večerních představení či koncertů a třináct pohádek.

Foto: Divadlo Kalich

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Více o "Hvězdné léto pod Žižkovskou věží"

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!