Thriller Rovnodennost, novinka Kaleo i pivní talk show. Přinášíme kulturní tipy na týden od 28. prosince do 3. ledna

Thriller Rovnodennost, novinka Kaleo i pivní talk show. Přinášíme kulturní tipy na týden od 28. prosince do 3. ledna 

Ani na přelomu roku 2020 a 2021 nebude nouze o kulturní zážitky. Netflix tento týden uvede temný seriál Rovnodennost i čtvrtou kapitolu Sabrininých děsivých dobrodružství. Dopřát si můžete také novou desku Kaleo anebo pivní talk show. Více najdete v našem pravidelném výběru.

Rovnodennost

Pro fanoušky temných thrillerů připravil Netflix novou podívanou. Po úspěšném seriálu Dark přichází s dánskou Rovnodenností.šesti dílech nás čeká příběh moderátorky Astrid, která byla před dvěma dekádami svědkem podivného zmizení autobusu plného studentů, včetně její sestry. S událostí se jen těžko vyrovnávala, ale i přes děsivé trauma se dopracovala k poměrně spokojenému životu. Vše se ale změní, když do rádia Astrid zavolá člověk, který údajné ví, co se při dávné nehodě stalo a tvrdí, že existují alternativní reality. Rovnodennost Netflix přinese 30. prosince.

Čtvrtá část Sabrininých děsivých dobrodružství

Poslední den tohoto roku se dočkáme závěrečné kapitoly Sabrininých děsivých dobrodružství. V osmi epizodách se mladá čarodějka pokouší zachránit své město Greendale. V epickém finále do něj totiž zabloudí nevítaní hosté – prastaré bytosti, které mohou ohýbat realitu, jak se jim zamane. A vše může pohltit nicota. Dle traileru se dočkáme spousty triků, dramatických momentů i vášnivých vzplanutí, a to od 31. prosince na Netflixu.

Kaleo vydá desku

Indie rockoví bardi z Islandu se chystají k vydání svého třetího studiového alba. Nese název Surface Sounds a obsahuje jedenáctku nových skladeb. Na tento počin už kapela láká pár vlaštovkami a jednu z nich si můžete pustit níže. Jejich píseň No Good byla před třemi lety nominována na cenu Grammy a snad se i nyní můžeme těšit na kvalitní zážitek. Celá Surface Sounds vyjde v dubnu. 

Talkshow Belgické pivní Vánoce

A teď něco pro milovníky piva. V úterý si nenechte ujít live stream degustační talk show Belgické Vánoce. Moderovat bude Filip Nerad, analytik Českého rozhlasu, autor knihy Pivní království Belgie a v neposlední řadě milovník belgického piva. Degustovat s ním bude advokátka a spisovatelka Daniela Kovářová, novinář, spisovatel a stand-up komik Miloš Čermák, moderátor a stand-up komik Luděk Staněk a zakladatel a také stratég Aboxs Communications Martin Lidický.

 


BytSlam

Z obýváku slamera Anatola Svahilce do obýváku vašeho. To je BytSlam, na který jsme si už tak trochu zvykli. Když nemůžeme za básníky a ani oni za námi, online přenos nám to alespoň částečně vynahradí, a to už v pondělí 28. prosince od osmi hodin večer. Kromě Anatola vystoupí také Švéd, Lef L’Leviatan, Šimon Felenda, Večerka a Tim Postovit. Akci můžete podpořit zakoupením vstupenky v hodnotě mezi sto a pěti sty korunami.

Kniha Sběratel přání

O nečekaném setkání dvou lidí vypraví spisovatelka Mia Sherdian ve své novince Sběratel přání. Hlavní hrdinkou je baletka Clara Campbellová, kterou po příjezdu do New Orleans uchvátí příběh plantáže Windisle. Údajně už není možné tam narazit na živou duši, ale Clara zde najde opravdového muže z masa a kostí. Tím je Jonah Chamberlain. Skrývá se za zdmi v bohem zapomenutém místě, protože udělal osudovou chybu. Baletka se za ním ale vrací každý den skrze pukliny v něm probouzí pocit, který už dlouho nezažil – naději. Kniha vychází v nakladatelství Baronet.

(Nejen) hudební týden v televizi

V televizi tento týden také najdete pořady, které stojí za pozornost. Na ČT Art v pondělí od půl jedenácté večer zahraje Original Vintage Orchestra a pod vedením Petra Kroutila zahraje skladby například od Bruna Marse, Amy Winehouse, ale i Visacího zámku nebo Tří sester v netradičním, ale naprosto špičkovém swingovém provedení.

O den později se po osmé hodině večer můžete pokochat zpěvem Roberta Planta z Led Zeppelin, půjde o záznam jeho koncertu v Londýně se skupinou The Sensational Space Shifters.

Na silvestra potěší cimrmanovská klasika Lijavec a později to nejlepší ze scének Na stojáka na ČT 2. Speciální vysílání chystá také Honza Dědek se svými 7 pády a také Partička na Primě.

Na Artu prožijete večer v rytmu. Vystřídá se hned několik žánrů, od Elvise přes Amy Winehouse a Queen až po kapelu ABBA. Na Nový rok od osmi hodin potěší na Dvojce dokument Meky, ale vybrat si můžete i legendární finále Harryho Pottera na Nově.

Taneční filmy online

Trocha tance neuškodí, zvlášť v současné době. Kolektiv 420PEOPLE se přizpůsobil situaci a připravil si pro diváky nejen na tento týden hned dvě online vystoupení. Prvním z nich je taneční film Through Glass v režii Marka Partyše a s choreografií Sylvie Šafkové. Příběh trochu připomíná Alenku v říší divů, ale nepojednává tak úplně o světě za zrcadlem, jako spíš o světě, kde současný tanec dokáže vytvořit novou realitu, která pohádkové světy připomíná. V premiéře jej uvidíte 30. prosince.

Druhým filmem je počin Ohně stroje – Konkurz v režii Jaroslava Brabce a v choreografii Václava Kuneše, kde si hlavní roli znuděného režiséra zahraje David Prachař. Premiéra proběhne v pondělí 28. prosince a základní vstupné činí 59 Kč.

Foto: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!