Přesycení pohádkami? Máme pro vás tipy na neohrané filmy z vánočního televizního programu

Přesycení pohádkami? Máme pro vás tipy na neohrané filmy z vánočního televizního programu 

Našli, moji rádcové, našli? Už nemusejí. Sváteční program sice bude tradičně plný Popelky, princezny Krasomily i Doroty Máchalové, nachází se v něm ale i řada nepohádek. Podívejte se na náš výběr filmů, kvůli kterým se vyplatí nechat o Vánocích zapnutou televizi.

Králova přízeň

Hollywoodské krásky Natalie Portmanová a Scarlett Johanssonová coby dvě rivalské sestry usilují v historickém dramatu o srdce krutého anglického panovníka Jindřicha VIII. z rodu Tudorovců, jenž nechvalně proslul nařízením popravy dvou ze svých celkových šesti chotí.

Film můžete sledovat na Štědrý den od 20 hodin na stanici Nova Cinema.

Zachraňte vojína Ryana

Na válečnou frontu ve Francie uprostřed zuřící druhé světové války diváky před více než dvěma dekádami zavedl filmový velikán Steven Spielberg. V řemeslně velkolepém snímku se soundtrackem od skladatelského mistra Johna Williamse září stejně slavný Tom Hanks.

Snímek je na programu kanálu Prima MAX na Štědrý den od 22. hodiny.

Bony a klid

Snímek o mladém venkovském dobrákovi obelhaném partou mazaných veksláků, který se jen domáhá spravedlnosti, aby se nakonec stal jedním z nich, natočil na sklonku osmdesátých let režisér Vít Olmer. Citelné atmosféře doznívajícího husákovského socialismu napomáhá i soundtrack s předním singlem Relax (západní) kapely Frankie Goes To Hollywood.

Film je na programu televize Seznam v sobotu 26. prosince od 20 hodin a také následující den od 15 hodin.

Prázdniny v Římě

Nestárnoucí love story mezi novodobou princeznou a americkým novinářem s příměsí prosluněné Itálie si vysloužila tři sošky americké filmové akademie a nominace na dalších sedm. Nechybí scény z Kolosea, Španělských schodů ani Svatopetrského náměstí.

Film odvysílá stanice ČT2 v sobotu 26. prosince od 20 hodin, v repríze jej můžete sledovat další den od 12.45 hodin.

Velký Gatsby

Asi každý zná vizuálně ohromnou adaptaci novely Francise Scotta Fitzgeralda s Leonardem DiCapriem a Carey Mulliganovou v ústředních rolích, která se nepřekvapivě dočkala Oscara za výpravu i kostýmy. Už méně je známá verze s Miou Farrowovou a Robertem Redfordem, kterou stojí zhlédnout už jen kvůli komparaci s jejím mladším sourozencem.

Snímek bude k vidění na kanálu ČT2 v neděli 27. prosince od 15.35 hodin.

Interstellar

Podívejte se do vesmíru s režisérem Christopherem Nolanem, jenž stojí za takovými trháky jako Temný rytíř nebo Počátek. Velkolepé sci-fi odehrávající se v dystopické budoucnosti vypráví o skupině astronautů, kteří se zoufale snaží objevit nové místo pro usídlení lidstva. Hvězdné obsazení zahrnuje Anne Hathawayovou, Matta Damona nebo Matthewa McConaugheyho.

Snímek bude k vidění na kanálu Nova Cinema v neděli 27. prosince od 20 hodin, v repríze potom ve středu 30. prosince od 9.30 hodin.

Jméno růže

Komplikovaný postmoderní román odehrávající se z pera filozofa, esejisty a sémiologa Umberta Eca se na poněkud jednodušší příběh se základní detektivní linkou pokusil zredukovat režisér Jean-Jacques Annaud. V titulní roli františkánského mnicha se představil Sean Connery.

Film odvysílá stanice Prima v neděli 27. prosince od 22.15 hodin, tentýž den ho reprízuje Prima MAX od 23.50 hodin.

Foto: Glenn Carstens-Peters, Unsplash

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!