Krádež slavného plátna a další. Česká televize v lednu uvede detektivní seriál režiséra Filipa Renče

Krádež slavného plátna a další. Česká televize v lednu uvede detektivní seriál režiséra Filipa Renče 

Osm kriminálních případů včetně krádeže Rubensova obrazu bude čekat na tým detektivů v čele s Jitkou Čvančarovou v novém seriálu Hlava Medúzy v režii Filipa Renče. Česká televize uvede jedenáctého ledna večer pilotní epizodu.

„Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu,“ vysvětlil svůj záměr Filip Renč.

Se štábem zamířil na jižní Moravu, která je scenáristovi seriálu Petru Hudskému dobře známá. Právě tam se odehrává jeho detektivka Labyrint, kterou režíroval Jiří Strach. Ten si v Hlavě Medúzy zahraje de facto sám sebe – režiséra westernového filmu, při jehož natáčení dojde k vraždě.

Čtveřici ústředních kriminalistů kromě zmíněné Čvančarové ztvární Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. Ve vedlejších úlohách se objeví Igor Bareš, Hana Maciuchová, Arnošt Goldflam, Pavel Kříž, Jana Švandová, Lenka Vlasáková, Pavel Řezníček, Ladislav Frej nebo Karel Heřmánek mladší.

Po premiérovém dílu budou další následovat každé pondělí po dvacáté hodině.

Foto: Radek Miča, ČT

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!