Vojtěch Kotek a Václav Kopta ztvární Jana Wericha

Vojtěch Kotek a Václav Kopta ztvární Jana Wericha 

Více o akci...

12srp 19:00

, U Sovových mlýnů 2

Koupit vstupenku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letní scéna Musea Kampa chystá po inscenaci Meda nové autorské představení o dalším významném obyvateli pražské Kampy. 14. června příštího roku uvede v premiéře inscenaci Werich, jež představí slavného herce, komika, spisovatele a glosátora. Jeho mladší a starší já si zahraje Vojtěch Kotek a Václav Kopta.

Letos v říjnu uplynulo čtyřicet let od úmrtí Jana Wericha. Autorka Daniela Sodomová s režisérkou Adélou Stodolovou Laštovkovou připravují inscenaci, kterou si kladou za cíl nabídnout divákům vhled do jeho bohatého vnitřního světa.

Ve spolupráci s Danielou za sebou máme tři představení o silných ženských hrdinkách. A teď nás čeká úplně jiný, především mužský svět. Těším se a jsem v očekávání, že nahlédnu do uvažování a představ jednoho z největších mužů, které jsme tu kdy měli. Navíc mne zajímá komunikace mladého Jana se zralým Werichem a konfrontace toho, zda se z člověku opravdu stalo to, co si v mládí předsevzal, nebo se ta cesta někam vykolejila a on se vlastně nepoznává,“ nechala se slyšet režisérka.

 

Mladého Wericha si zahraje Vojtěch Kotek, zralého Václav Kopta. V obsazení je doplní Berenika Kohoutová, Jan Nedbal, Pavla Beretová, Jan Vápeník, Matouš Ruml, Tereza Marečková a další.

Oba ústřední představitelé berou proměnu na věhlasného avantgardního umělce jako výzvu. „Hrát (si na) Wericha je stejně troufalé, jako kdybych předstíral, že jsem svatý Václav,“ poznamenal Kopta. „Rozhodl jsem se sebrat odvahu a tuhle výzvu přijmout, protože v dnešní době, kdy tak nějak všichni znovu hledáme smysl v tom, co děláme a proč tu vlastně jsme, mám pocit, že mi práce na tomto projektu může na tyto palčivé otázky pomoct najít odpověď,“ popsal svou reakci na nabídku role Kotek.

Po červnové premiéře hry Werich tvůrci plánují dalších deset repríz v průběhu léta 2021.

Foto: Museum Kampa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!