Optimismus s Lichožrouty. Villa Pellé chystá první výstavu po uvolnění opatření

Optimismus s Lichožrouty. Villa Pellé chystá první výstavu po uvolnění opatření  

Jednou z prvních výstav, které se otevřou po rozvolnění vládních protiepidemických opatření, bude retrospektivní přehlídka padesátileté výtvarnice Galiny Miklínové pojmenovaná Muzeum Lichožroutů. První návštěvníci by si ji v pražské Galerii Villa Pellé mohli prohlédnout 2. prosince.

Multimediální výstavu Galiny Miklínové odstartuje virtuální vernisáž v úterý 1. prosince, kterou bude galerie živě přenášet na Facebooku. Následující den by mohla v lepším případě přivítat první návštěvníky. Pokud se tak nestane, mohou zájemci posílat své liché ponožky, které se stanou součástí instalace.

Expozicí budou nejvíce prostupovat věhlasní Lichožrouti, na nichž ilustrátorka spolupracovala s básníkem Pavlem Šrutem a které spolu před čtyřmi lety převedli na stejnojmenný animovaný snímek. Prostor dostanou i její další díla, ať už obrázky ke knížce o elitní poděbradské internátní škole Cílovníci z pera Evy Papouškové, či k pohádce Strašidýlko Stráša spisovatelky Aleny Mornštajnové. Autorka proslula i ilustracemi k českému vydání knih o Harrym Potterovi.

Galina Miklínová nejvíce proslula příběhem o Lichožroutech. Foto: Galerie Villa Pellé

Výstava Galiny Miklínové, kterou považujeme za jednu z nejvýraznějších ilustrátorek prvních dvou dekád tohoto století, je logickým pokračováním naší snahy představit špičku této výtvarné oblasti nejen od nás. Jsme rádi, že se tak právem přidá po bok takových velikánům, jako byli Jiří Šalamoun, Jiří Šlitr, Daisy Mrázková nebo Jean-Jacques Sempé,“ uvedla ředitelka galerie Vladana Rýdlová.

Muzeum Lichožroutů s podtitulem Vstup vítaný!!! bude otevřené do 28. března příštího roku.

Foto: Total Helpart

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!