Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #48: Normální lidi, podezřelé letušky i Bond ve velkém

Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #48: Normální lidi, podezřelé letušky i Bond ve velkém 

V pandemickém světě si každý fanoušek filmů a televizních sérií zaslouží trochu normálnosti. Našemu pravidelnému výběru vévodí adaptace knihy Sally Rooney, ale dostane se i na létání, italské filmy, Stevea McQueena nebo agenta 007.

Normální lidi (HBO GO)

Seriálovou adaptaci bestselleru Sally Rooney si už během roku oblíbili diváci v Británii, nyní se dostane i na v Česku dostupnější kanál. Od 1. prosince budou Normální lidi k dispozici na HBO GO. Knižní podoba se dostala více než k milionu čtenářů a skvělé literární kritiky následovaly i ty televizní. Hlavní hrdinové příběhu jsou Marianne a Connell, kteří vyrůstají na malém městě, sami jsou ale společenskými protiklady. Na střední škole patří Connell ke hvězdám a Marianne je outsider. To se ale změní po prvním společeném setkání. Dvojice si k sobě nachází cestu, ať už ve školních letech nebo později v dospělosti. Sonda do hloubky a složitosti lidského života nabídne břitký vtip a sarkastický nadhled. Seriál byl nominován na čtyři ceny Emmy, včetně kategorie pro nejlepšího herce v hlavní roli Paula Mescala nebo režii Lennyho Abrahamsona.

Letuška (HBO GO)

Diváci si ji oblíbili především jako Penny v seriálu Teorie velkého třesku. Nyní se Kaley Cuoco objevuje v novince HBO v roli letušky Cassandry. Ta bude pátrat po událostech předchozí noci, která skončila trafickou smrtí jejího milence. Paměť jí ale halí řádná dávka alkoholu a poplašený útěk z místa činu rozhodně nepomohl. Po návratu do New Yorku je vyslýchána agenty FBI a pomalu začíná pochybovat o vlastní nevinně. Příběh je inspirováný úspěšným stejmojmenným románem Christophera A. Bohjaliana. Vedle Cuoco uvidí diváci například herce T.R. Knighta známého ze seriálu Chirurgové.

Sekerka (HBO GO)

Antologický seriál Sekerka oscarového režiséra Stevea McQueena přibližuje příběhy z komunity londýnských imigrantů od 60. do poloviny 80. let minulého století. Série nese leitmotiv boje utlačovaných hlasů opozice proti silnějším. Jak sám režisér uvedl, "je potřeba tyto příběhy sdílet. Chtěl jsem znovu prožít, přehodnotit a prozkoumat cesty, které byli moji rodiče i celá první generace přistěhovalců z Karibiku nuceni podstoupit." McQueen je držitelem ceny Americké filmové akademie za snímek 12 let v řetězech, který pojednává o otroctví.

MittelCinemaFest

Středoevropský filmový festival MittelCinemaFest od 26. listopadu do 3. prosince nabídne přehlídku jedenácti současných snímků italské kinematografie. Už dnes ho zahájí drama o nevěře Tkaničky podle knihy Domenica Starnoneho. Mezi dalšími uváděnými snímky nechybí komedie, dramata ani dokumentární počiny. Všechny filmy budou promítnuty zdarma v originálním znění s anglickými či českými titulky dle výběru. Zájemci je budou moci s výjimkou snímku Vizionář Modigliani spustit do tří hodin od plánovaného začátku nebo do naplnění kapacity virtuálního sálu videoplatformy, na kterou je potřeba se předem zaregistrovat. Více informací naleznete zde.

Bondovky (HBO GO)

Na nejnovější film s agentem 007 Není čas zemřít si diváci ještě počkají. Premiéra v kinech se už poněkolikáté odsunula, tentokrát na příští rok. HBO GO ale nabídne všem fanouškům povolení zabíjet řádnou náplast v podobě všech natočených snímků podle předlohy spisovatele Iana Fleminga najednou. Mezi šestadvacítkou filmů nechybí první Dr. No s nedávno zesnulým Seanem Connerym i zatím poslední tvář Bonda v podobě Daniela Craiga a jeho snímku Spectre. Videotéka zveřejní všechny Bondovky od 1. prosince. Recenzi na zatím poslední film s agentem Jejího Veličenstva si přečtete zde.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!