Festival italských filmů nabídne adaptaci bestselleru Tkaničky i dokument o Modiglianim

Festival italských filmů nabídne adaptaci bestselleru Tkaničky i dokument o Modiglianim 

Středoevropský festival italských filmů MittelCinemaFest se od 26. listopadu do 3. prosince uskuteční bezplatně na streamovacích platformách MYmovies.it a Moje Kino LIVE. Přehlídku jedenácti současných snímků zahájí ve čtvrtek drama o nevěře Tkaničky podle novely Domenica Starnoneho.

Mezi uváděnými snímky italské provenience nechybí komedie, dramata ani dokumentární počiny. Snímek Co bude dál, který bude na programu 27. listopadu, vypráví o neúspěšném režisérovi čekajícím na transplantaci. V pátek festival uvede také biografii o naivním malíři Antoniovi Ligabueovi s názvem Chtěl jsem se ukrýt.

Sobota 28. listopadu přinese komedii Predátoři o zdánlivě nesouvisejících křivdách mezi dvěma rodinami a černohumorné drama Zlovolné historky z předměstí o rodinách na periferii Říma, které čeká nevyhnutelná katastrofa.

Nedělní program láká na dokument o slavném tvůrci filmových braků Piero Vivarelli: Život je béčkový film a komedii Děti o manželském páru čekajícím druhého potomka, jež ukazuje radosti a strasti moderního rodičovství.

Přehlídka bude v příštím týdnu pokračovat dokumentem Vizionář Modigliani u příležitosti stého výročí předčasného úmrtí legendárního výtvarníka, který budou moci diváci zhlédnout pouze v pondělí 30. listopadu v přímém přenosu od 19 hodin výjimečně na platformě Moje Kino LIVE.

Drama Sestry Macalusovy pojednávající o pěti sestrách žijících na Sicílii, z nichž jedna tragicky zemře, bude k vidění v úterý 1. prosince.

Následující den publikum čeká snímek Bohyně štěstěna o manželské krizi, kterou může vyřešit nenadálý příchod dvou dětí. Poslední festivalový večer ve čtvrtek 3. prosince bude patřit dramatu Padrenostro o silném přátelství dvou chlapců utkaném během jednoho léta.

Všechny filmy budou promítnuty zdarma v originálním znění s anglickými či českými titulky dle výběru. Zájemci je budou moci s výjimkou snímku Vizionář Modigliani spustit do tří hodin od plánovaného začátku nebo do naplnění kapacity virtuálního sálu platformy MyMovies.it, na kterou je potřeba se předem zaregistrovat.

Foto: MittelCinemaFest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!