Nejvíc nominací na hudební ceny Grammy má Beyoncé. Akademii zaujala její podpora rasové diverzity

Nejvíc nominací na hudební ceny Grammy má Beyoncé. Akademii zaujala její podpora rasové diverzity 

Devětatřicetiletá zpěvačka získala devět nominací. Zabodovala singlem Black Parade, který vydala v létě během protestů proti rasové diskriminaci. Po šesti šancích na zlatý gramofon mají Taylor Swift, Dua Lipa a rapper Roddy Ricch.

Popová diva chce znovu obsadit přední příčky na nejprestižnějších hudebních cenách na světě. Doma už má čtyřiadvacet ikonických sošek s vyobrazením zlatého gramofonu a v lednu může přidat devět dalších. Zpěvačka, herečka a producentka získala nominace za singl Black Parade, kterým reagovala na masové protesty proti rasové diskriminaci. Loni se znovu po nějakém čase podívala do světa filmu, když ztvárnila hlas lvice Naly v adaptaci ikonického Lvího krále.

O tři nominace méně má trojice Taylor Swift (album Folklore), Dua Lipa (singl Don't Start Now) a Roddy Ricch. Akademikům se líbila také tvorba Coldplay, Post Maloneho nebo Jacoba Colliera. Vítězové budou známí 31. ledna, ceremoniálem provede (zřejme virtuální) diváky herec a komik Trevor Noah.

Kompletní nominace najdete na webu americké Národní akademie hudebního umění a věd. Pokud si chcete připomenout výsledky z předchozích ročníků, podívejte se zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!