Česko má první mezinárodní Emmy. Úspěch slaví webový seriál #martyisdead

Česko má první mezinárodní Emmy. Úspěch slaví webový seriál #martyisdead 

Thriller televize MALL.TV zvítězil v kategorii kratkometrážních seriálů. Děj série je inspirován skutečným příběhem o kyberšikaně.

Premiérová nominace a nakonec i vítězství. Seriál #martyisdead uspěl na mezinárodní scéně a odnesl si vůbec první International Emmy Award pro Česko. Mezi finálovou čtyřkou porazil konkurenty z Argentiny, Austrálie a Singapuru. "Vnímáme to jako úspěch pro české filmové tvůrce a celé Česko. Těší nás, že tuzemská žánrová produkce uspěla v tak velké celosvětové konkurenci," neskrývali radost z ocenění producenti Vratislav Šlajer a Milan Kuchynka.

Osmidílný internetový thriller zachycuje temnou stranu sociálních médií a jejich zásah do života patnáctiletého Martyho, kterého ztvárnil herec Jakub Nemčok. Dále se v sérii objevili Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák. O režii se postaral Pavel Soukup.

International Emmy Awards jsou mezinárodní verzí slavnějších amerických cen, které jsou přezdívané "televizní Oscary" a ve Státech se udílejí v září, výsledky si můžete prohlédnout zde. Mezinárodní Emmy obdržely projekty v celkem jedenácti kategoriích, nejvíc zlatých sošek získala Velká Británie - mimo jiné i za ceněný dokument Pro Samu. Ceremoniál probíhal online.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!