Meryl Streep hojí staré rány. Novinka Stevena Soderbergha zamíří na HBO Max

Meryl Streep hojí staré rány. Novinka Stevena Soderbergha zamíří na HBO Max 

Režisér Steven Soderbergh se opět vrací na streamovací platformu. Po loňském snímku Prací automat pro Netflix natočil komediální drama Nechte je všechny mluvit, které 10. prosince uvede HBO Max. Do titulní role znovu obsadil oscarovou herečku Meryl Streep.

Snímek je adaptací povídky z pera Deborah Eisenberg, jež se postarala o scénář. Příběh se zaměřuje na uznávanou spisovatelku v podání Streep. Ta se vydává na okružní plavbu se svými dávnými přítelkyněmi ztvárněnými Candice Bergen a Dianne Wiest, aby si oddechla a vypořádala se se starými ránami. Na cestu se k ženám přidává i synovec hlavní hrdinky (Lucas Hedges), který se zaplete s mladou literární agentkou (Gemma Chan), jež se zajímá o autorčino nové dílo.

Natáčení filmu Nechte je všechny mluvit bylo z velké části improvizované. „Dostali jsme nástin situací, u nichž jsme přesně věděli, jak skončí. Jak ale máme ke konci dospět, to nám tvůrci neřekli,“ uvedla Streep, podle níž byla produkce hotová za dva týdny.

„Dle mého je Steven jeden z nejodvážnějších filmařů s prudkým intelektem,“ nechala se slyšet Bergen. Režisér měl prý z technického vybavení k dispozici pouze kameru a k ní vozík, za něž se sám postavil. Neučinil tak poprvé, například thriller Nepříčetná z roku 2018 natočil Soderbergh za pouhých deset dnů na svůj chytrý telefon.

Snímek bude dostupný na platformě HBO Max, HBO GO i v programu HBO.

Foto: HBO Max

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!