Od posledního alba k nejstarším hitům: vychází výběrovka Mandrage

Od posledního alba k nejstarším hitům: vychází výběrovka Mandrage 

Brzy tomu bude rok, co populární česká kapela Mandrage oznámila odchod ze scény. Po letech působení za sebou však nechali pěknou řádku hitů. Ty teď vycházejí na jejich prvním výběrovém albu. „Mandrage: Best Of 2007-2020” shrnuje ve třech CD to nejlepší, co festivalová stálice během své kariéry vytvořila.

Nejen fanoušci plzeňské skupiny Mandrage si teď můžou užít čerstvé trojalbum jejich nejlepších hitů. Nové „Best of” obsahuje skoro čtyřicítku písní této oblíbené koncertní a festivalové kapely. Nechybí ty nejprofláklejší skladby, které slyšel v rádiu snad každý, jako Šrouby a Matice nebo Hledá se žena, ani písničky oblíbené spíše věrnějšími fanoušky. Album otevírají skladby z poslední desky Mandrage z roku 2019 Vidím to růžově.

Na nové výběrovce Mandrage: Best Of 2007-2020 najde posluchač něco z různých období kariéry kapely po roce 2007. Mandrage spolu hráli však ještě déle, jako duo vytvořili základ budoucí skupiny  zpěvák (a tehdy i kytarista) Vít Starý s bubeníkem Matyášem Vordou už roku 2001. První dlouhotrvající album však vydali právě až před třinácti lety. Z debutového Přišli jsme si pro vaše děti na nový výběr dostaly třeba písně Realita, Punk Rock Song či Kapky proti slzám.

Během svého osmnáctiletého trávání se Mandrage stali velmi oblíbenou popovou formací, která chyběla na málokterém tuzemském letním festivalu. Před necelým rokem však kvůli osobním problémům a následném odchodu zpěváka Víti Starého kapela ohlásila nečekaný rozpad. Zrušili potom plánované turné a odehráli jen jeden koncert, poslední, a to bez zpěváka. Recenzi na něj si můžete připomenout zde.

Zajímavostí je, že chronologii na novém Best of nenajdete. Výběrové trojcédé je naopak retrospektivní, takže se s ním posluchač přenese od nejnovějších songů právě po ty nejstarší. Může tak porovnat jejich nový sound se starším stylem, posoudit vývoj a taky poznat, v čem si slavná pětičlenná formace udržela rozpoznatelný rukopis

Foto: Bontonland

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!