Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #46: Koruna počtvrté, britští finančníci a comeback Sophie Loren

Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #46: Koruna počtvrté, britští finančníci a comeback Sophie Loren 

V dalším týdnu s novinkami ze světa filmu a TV sérií se diváci dočkají návratu oscarové legendy, vlků z Wall Street po anglicku, horníků s humorem či hrůz syrské války. Prim ale bude hrát královna, která ve svém příběhu nachází silnou premiérku a ikonu lidské dobroty.

Koruna, 4. série (Netflix)

V polovině měsíce na Netflixu zakotví očekávaná čtvrtá série šlechtického dramatu Koruna o osudech královny Alžběty II a její rodiny. Pokračování konečně nabídne i hrané podoby premiérky Margaret Thatcherové a princezny Diany. Zatímco lady Di si zahraje u nás relativně neznámá herečka Emma Corrin (Problémissky), slavnou šéfku britského kabinetu ztvární Gillian Anderson (Akta X, Sex Education). Diváky čekají historické milníky, pompézní davové scény a skvělé výkony, a to naposledy než se na závěrečné dvě řady herci v ústředních rolích znovu obmění. Hlavní role ve finále převezmou Imelda Staunton, Jonathan Pryce nebo třeba Elizabeth Debicki.

Horníci na home office (www.hornici.com)

Režisér Vladimír Skórka natočil černou komedii Horníci na home office, kterou v pátek 13. listopadu ve 13 hodin a 11 minut uvedl na webu hornici.com. Pro režiséra není havířská tématika vzdálená, profesí se zabývali jeho předci a on sám vystudoval VŠB – Technickou univerzitu Ostrava. Titulní trojici si zahráli Karel Zima, Josef Kaluža a Robin Ferro a za kameru se postavil Jan Šťastný, který za spolupráci na snímku Domácí péče získal nominaci na Českého lva. Krátký film bude zdarma dostupný i v následujících týdnech.

Horníci na home office měli online premiéru 13.11.

Sektor (HBO GO)

Trochu Vlk z Wall Street, akorát v Británii a pro mladé ambiciózní finančníky. To nabízí seriál z produkce HBO a BBC s názvem Sektor zasazený do vzrušujícího světa mezinárodního obchodu. Penězchtiví absolventi soutěží mezi sebou o omezenou nabídku pracovních míst v Londýně. Vztahy mezi lidmi, ať už jakékoliv, tak vezmou rychle za své a ve světě, kde jsou hnacím motorem miliony a ego, vítězí sex, drogy a postavení. Režie jedné z epizod se ujala i uznávaná herečka a autorka Lena Dunham.

Život před sebou (Netflix)

Oscarová Sophia Loren (Horalka, Manželství po italsku) se po šesti letech vrací k herectví. V dramatu Život před sebou se představí jako žena, která přežila holocaust a nyní se u moře v Itálii živí jako chůva. Její Madame Rosa se neochotně ujímá dvanáctiletého chlapce, který ji na ulici okradl. Jeho život závisí na její výchově a vizi budoucnosti. Snímek v originále nazvaný La vita davanti a sé nabízí Netflix. 

Země nikoho (HBO GO)

Seriál Země nikoho sleduje hrůzy syrské občanské války. Příběh se točí okolo mladého Francouze Antoina, který pátrá po své ztracené sestře. Na své cestě se přidává ke kurdské jednotce žen a vydává se na území, kde vládne pevnou rukou takzvaný Islámský stát. Dobrodružná a nebezpečná odysea nabídne jedinečný, ale o to hrůznější pohled na tragické události v jihozápadní Asii. Koprodukční thriller Francie, USA a Velké Británie má ve své kartotéce HBO GO.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #46: Koruna počtvrté, britští finančníci a comeback Sophie Loren
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!