SOUTEŽ: Deník tvrdohlavého režiséra. Nahlédněte do mysli Václava Marhoula, tvůrce filmu Nabarvené ptáče i Tobruk

SOUTEŽ: Deník tvrdohlavého režiséra. Nahlédněte do mysli Václava Marhoula, tvůrce filmu Nabarvené ptáče i Tobruk 

Režisér Václav Marhoul se podělil o své deníkové zápisky vzniklé během natáčení snímku Tobruk v knižní podobě, na níž spolupracoval s publicistkou Pavlínou Saudkovou. Zasoutěžte si s námi o knížku!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Lidská paměť je tak krátká. Pamatujeme si vždy jen pár okamžiků, několik zcela zásadních událostí, a i ty si vybavujeme často nepřesně, neb čas je pozmění, obrousí a ohladí do nových tvarů, které mohou být jen napodobeninou originálu. Deník tvrdohlavého režiséra je originál,“ uvedl Marhoul.

Případný čtenář se v něm dočte, jak vůbec u nás vznikají hrané celovečerní filmy. Jak se vůbec natáčí. Co vše to obnáší. Že tomu není tak, jak se mnoho lidí domnívá, že když film trvá na plátně hodinu a půl, tak se taky za hodinu a půl natočil, všichni si nacpali do kapes statisíce a pak si vykračovali někde po červených kobercích,“ doplnil režisér snímku Nabarvené ptáče.

Kniha Deník tvrdohlavého režiséra čtenáře přenese na plac uprostřed tuniské pouště, kde režisér volné chvíle věnoval psaní poznámek o náročné režisérské a producentské práci i vlastním životě.

Chcete vyhrát knihu Deník tvrdohlavého režiséra? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x1 výtisk.

Soutěžní otázka:

Ve které zemi se nachází město Tobruk, dějiště stejnojmenného Marhoulova filmu?

A) Tunisko

B) Libye

C) Alžírsko

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz (do předmětu e-mailu napište VÁCLAV). Výherce vyhlásíme v pondělí 30. listopadu. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: BizBooks

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!