Filmový listopad: Návrat koruny, thriller v oblacích i mladí finančníci

Filmový listopad: Návrat koruny, thriller v oblacích i mladí finančníci 

Kina stále nedostali zelenou a do konce roku se to zřejmě nezmění. Videotéky ale s obsahem rozhodně nešetří. Zatímco se mluví o české lokalizaci pro giganty jakou jsou Prime Video a Disney+ máme pro vás výběr pořadů, které už si můžete pustit v listopadu.

Listopadové písně nepřicházejí, zato filmy a seriály ano. Tak startujeme náš pravidený video přehled o novinkách na VOD, jediné platformě, která spolu s televizním vysíláním nabízí nový obsah.

HBO v listopadu startuje seriál z prostředí ambiciózních finančníků. Sektor pod taktovkou režisérky a skvělé herečky Leny Dunham je jakousi realistickou verzí Vlka z Wall Street. V polovině měsíce na Netflixu zakotví očekávaná čtvrtá série šlechtického dramatu Koruna o osudech královny Alžběty II a její rodiny. Pokračování konečně nabídne i hrané podoby jedné z nejznámějších britských premiérek a lady, kterou milovaly nejen ostrovy, ale i celý svět. Ve čtvrté řadě se naposledy objeví herci v hlavních rolích než je na závěrečné dvě řady nahradí jejich nástupci.

Fanoušci Teorie velkého třesku se rádi podívají na nový thriller, ve kterém letuška Cassandra (Kaley Cuoco) bude pátrat po událostech předchozí noci. Ta totiž skončila smrtí jejího milence. Příběh inspirovány úspěšným románem Christophera A. Bohjaliana přistane n HBO. Amy Adams a Glenn Close lákají na dramatický snímek na motivy monografie J. D. Vance Americká elegie (Hillbilly Elegy). Film sleduje samotného Vance coby studenta práv, který se z univerzity vrací do rodného města a reflektuje rodinnou historii. Adaptace memoáru o rodině a kulturní krizi je sociální sondou do života v městečku v Apalačském pohoří. Režie se ujal Ron Howard, který natočil Solo: Star Wars Story, Inferno nebo závodní drama Rivalové.

V neposlední řadě připomínáme, že až do 21. listopadu mohou diváci sledovat filmy v rámci queer filmového festivalu Mezipatra. S leitmotivem Zotavení se v hlavní soutěži představuje 11 celovečerních snímků včetně brazilského filmu Hic, který už viděli diváci na Berlinale.

Tipy na filmy a seriály, které se během listopadu objeví na VOD platformách, najdete ve videu od redakce Informuji.cz. Pravidelné recenze a novinky, včetně seriálu Mělas to vědět, nabízíme na našem webu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!