Jak by vypadal home office mezi horníky? Odpoví nová online komedie

Jak by vypadal home office mezi horníky? Odpoví nová online komedie 

Režisér Vladimír Skórka natočil černou komedii Horníci na home office, kterou v pátek 13. listopadu symbolicky ve 13 hodin a 11 minut v premiéře uvede na webu hornici.com. Krátký film bude zdarma dostupný i v následujících týdnech.

Pro režiséra není havířská tematika vzdálená, profesí se zabývali jeho předci a on sám vystudoval ostravskou Vysokou školu báňskou. „Horníci jsou pro mě opravdoví hrdinové a k jejich práci mám velký respekt. Což se, myslím, projevilo i na výsledku, třebaže se jedná o bláznivou komedii,“ nechal se slyšet Skórka.

Titulní trojici si zahráli Karel Zima, Josef Kaluža a Robin Ferro, který nahradil původně obsazeného Štěpána Kozuba. „V den natáčení se Štěpán vzbudil s horečkami, takže jsme museli roli okamžitě přeobsadit. Volba padla na Robina, který je snad ve všem diametrálně odlišný než Štěpán, ale právě díky své osobitosti dostala tato role nový rozměr. Navíc má obdiv mě i celého štábu, že do toho ihned šel a text se učil za pochodu,“ objasnil režisér.

Za kameru se postavil Jan Šťastný, který za spolupráci na snímku Domácí péče získal nominaci na Českého lva. Se Skórkou v minulosti natočil série Hrobári, Lajna nebo Skoro na mizině. Horníky na home office se za dodržení hygienických podmínek vydali natáčet do ostravských dolů, mimo jiné i do Hornického muzea Landek Park.  

Foto: archiv Vladimíra Skórky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!