Svatomartinské hody budou! Přinášíme tipy na to, kam si zajít v Praze pro husu

Svatomartinské hody budou! Přinášíme tipy na to, kam si zajít v Praze pro husu 

Přijede letos také svatý Martin na bílém koni? To jisté není, ale vypečená husa k vám domů doputovat určitě může, koronaviru navzdory. Hladová okénka vybraných pražských restaurací budou svatomartinskou husu a další speciality předávat přímo do rukou, nebo také doručovat až domů na váš prostřený stůl. Kde si v Praze můžete vychutnat husu?

Café Imperial

Proč nezažít husu ve velkém stylu? Bohužel Café Imperial své prostory s prvorepublikovou atmosférou příchozím otevřít nemůže, zato ale chystá několikachodové menu. Kromě husy s houskovým knedlíkem a bílým zelím si lze přiobjednat také tradiční polévku husí kaldoun či husí rillettes. Pro rodinný oběd je možné objednat celou husu. Pohlreichovo Café Imperial přijímá objednávky od konce října až do 11. listopadu.

Bistro Moje Místo

Útulné bistro s výběrovou kávou a místem, kde se lidé rádi potkávají. Bistro Moje Místo hlásí, že chce být druhým domovem, místem kontaktu, v dnešní situaci ovšem musí své návštěvníky s těžkým srdcem také posílat domů. S prázdnou ovšem nepůjdou! Svatý Martin v bistru láká na kachní paštiku na brandy, tradiční kaldoun, klasickou husičku a jako dezert lákavý švestkovo-makový závin. K menu se dá také přiobjednat lahev portugalského či španělského vína. Objednávejte a vyzvedávejte od 11. do 13. listopadu.

Potrefená Husa

O husu nepřijdete ani v síti restaurací zvané - jak příhodně - Potrefená husa. Od Potrefené Husy dostanete husu vypečenou z okénka i rozvozem až domů. Kromě husy nabízí svatomartinské menu také husí paštiku či husí kaldoun. Potrefená Husa má své pobočky na Vinohradech, Dejvicích, Smíchově, Albertově či Bohnicích

Guston

Svatomartinská husa nechybí ani v žižkovské industriální restauraci Guston. Kromě husy, kaldounu a paštiky na porském víně si mohou návštěvníci z okénka vyzvednout také vynikající husí burger s cheddarrem, slaninou, brambůrkami a zelím. Kdo zaváhá na svatého Martina, má čas do neděle 15. listopadu.

Kavárna Bílá vrána

Husa čeká i ve Vráně. Celé svatomartinské menu s česnečkou, husou a tvarohovou buchtou nabízí za výhodnou cenu pouze 11. listopadu. Kromě dobré pochoutky a ušetřených korun můžete mít také dobrý pocit z pomoci - kavárna je totiž zaměstnává lidi s mentálním postižením, kterým prostřednictvím práce pomáhá žít kvalitnější život.

Salabanka

Luxusní michelinskou pochoutku si dopřejete díky restauraci Salabanka. Restaurace v pražské Troji, obklopená vinnou révou, nabízí také několik chodů, podle počtu osob také celé menu i s lahví vína, od 6. do 15. listopadu.

Lokál Ambiente

O hladu nezůstanete třeba i díky Lokálu. Síť restaurací ze skupiny Ambiente připravila k svátku svatého Martina kaldoun, husí paštiku a samozřejmě zlatý hřeb - pečenou husu. Jednotlivé pobočky nabízí husy a další speciality v různém provedení, včetně různých lákavých dezertů. Lívanečky, rohlíčky či hruškový koláč? Na výběr je toho dost, a to od 11. do 14. listopadu, některé pobočky mají nabídku až do neděle.

Restaurace Malostranská beseda

Útulná restaurace, klub a galerie na Malostranském náměstí, pyšnící se českou kuchyní. Malostranská beseda nabízí polévku, husičku i svatomartinské víno k tomu. K vyzvednutí od 11. do 13. listopadu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!