Kolem světa s Open House. Festival nabídne dvoudenní nonstop stream z desítek měst včetně Prahy

Kolem světa s Open House. Festival nabídne dvoudenní nonstop stream z desítek měst včetně Prahy 

Mezinárodní síť Open House Worldwide chystá o víkendu od 14. do 15. listopadu osmačtyřicetihodinový nepřetržitý bezplatný stream z více než čtyřiceti měst na pěti kontinentech. Diváky nechá nahlédnout na architektonicky zajímavá místa ve Vídni, Chicagu, Buenos Aires, ale například i v Praze.

Přehlídka odstartuje v sobotu 14. listopadu v jednu hodinu ráno našeho času představením veškerých měst. Poté diváci virtuálně navštíví nejprve nigerskou metropoli Lagos, následně se podívají například do Londýna, Soulu, Brisbane, Monterrey v Mexiku, Osla, Milána nebo Soluně.

Poslední zastávkou bude Praha, která zahájí vysílání 15. listopadu ve 23 hodin. Architekt Adam Gebrian ve videu představí chrám Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad, Kongresové centrum a Tančící dům.

Chrám Nejsvětějšího Srdce Páně na pražských Vinohradech. Foto: Tomáš Sysel

Festival na webu nabídne prohlídky interiérů architektonicky cenných budov, diskuzní panely nebo tematické krátké filmy a dokumenty. Program se bude zabývat otázkami dneška jako ekologií, veřejným prostorem, sociálním životem ve městě či kulturním dědictvím. Příspěvky organizátoři odvysílají v původním jazyce s anglickými titulky, pražský bude opatřen i tlumočením pro neslyšící. 

Open House existuje proto, aby pomohl udělat města po celém světě otevřenější a přístupnější. V tomto roce plném výzev se celá komunita Open House dala dohromady, aby vytvořila společný online festival s programem, který nabídne dosud nevídaný pohled do měst celého světa,“ uvedl ředitel organizace Open City, jež spravuje síť Open House Worldwide, Phineas Harper.

Ke sledování se v uvedené časy mohou zájemci připojit zde

Diváci si prohlédnou také americké Chicago. Foto: Barry Butler. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!