Komiks o alopecii, novinka Petry Soukupové i zpověď Adély Elbel. Přinášíme listopadové knižní novinky

Komiks o alopecii, novinka Petry Soukupové i zpověď Adély Elbel. Přinášíme listopadové knižní novinky 

Přinášíme pravidelný přehled měsíčních knižních novinek, který se tentokrát nese ve znamení domácích autorů. Nepřehlédněte komiks na citlivé téma ztráty vlasů, nový román spisovatelky Petry Soukupové nebo literární zpověď stand up komičky Adély Elbel.

Věci, na které nastal čas – Petra Soukupová

Známá vypravěčka rodinných vztahů a autorka dětských knih přichází s dalším románem v nevšední formě povídek. Středobodem nového příběhu jsou manželé ve středním věku, kteří vychovávají dva předpubertální potomky. Rodinnou uzívanou rutinu naruší otcova nevěra, která naruší veškeré jistoty.

Mexikopedie – Eva Kubátová

Milujete zemi kvetoucích kaktusů, burrita a Fridy Kahlo? Eva Kubátová, která samu sebe označuje za „sběratelku mexických podivností“, o ní ví víc než dost. Své poznatky, které pravidelně zveřejňuje na blogu Mexikopedie, shrnula ve stejnojmenné knížce. Encyklopedická hesla z oblastí mexické kultury, gastronomie, přírody, umění a dějin doplňují pestrobarevné ilustrace a množství fotografií.

Doba temna – Adéla Elbel

O temnějších stránkách svého života se rozepsala populární stand up komička, zpěvačka a překladatelka Adéla Elbel ve své literární prvotině. Mluví o práci, manželství i neplánovaném těhotenství a své fanoušky varuje, že jim kniha může nabourat představu o věčně cynické a sarkastické glosátorce společenského dění.

Bez vlasů – Tereza Drahoňovská a Štěpánka Jislová

Ztráta vlasů se netýká jen onkologických pacientů, ale také lidí trpících autoimunitní nemocí. Novinářka Tereza Drahoňovská popisuje svůj život bez dlouhé hřívy, který s sebou nese razantní proměnu vzhledu, předsudky i pocit ztráty ženskosti, v nedávno vydaném komiksu, k němuž dodala kresby Štěpánka Jislová.

Deník tvrdohlavého režiséra – Václav Marhoul a Pavlína Saudková

Režisér a scenárista parodie na gangsterky Mazaný Filip, válečného dramatu Tobruk a adaptace Kosińského Nabarveného ptáčete vydává v knižní podobě své deníkové zápisky, které vznikly během natáčení jeho druhého celovečerního snímku. Autentický text plný emocí čtenáře zavede na plac uprostřed tuniské pouště a seznámí je s prací na scénáři či financováním filmu.

Foto: archiv nakladatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!