Unsolved Mysteries: Fádní pastva pro konspirační teoretiky

Unsolved Mysteries: Fádní pastva pro konspirační teoretiky45%

Plochý dokumentární seriál plný záhad bez odpovědí trénuje šedou kůru mozkovou - bohužel však nudným způsobem. Pro vášnivé konspirační teoretiky je seriál zlatým grálem, pro lidi, kteří mají rádi věci uspořádané a srovnané, jsou epizody zkázou.

Dokumentární série Unsolved Mysteries (Nevyjasněné záhady) se po úspěšné první sérii vrací na Netflix s dalšími šesti díly plnými záhadných zmizení, brutálních vražd, nadpřirozených zážitků a dalších nevyjasněných úkazů.

V prvním díle Washington Insider Murder (Vražda poradce Bílého domupolicie nalezne na skládce tělo Jacka Wheelera, bývalého poradce v Bílém domě. Podle záznamů z bezpečnostních kamer se oběť poslední dny před smrtí chovala zvláštně, přesto se nepodařilo nalézt uspokojivé odpovědi. V dalších dílech se policisté, novináři i svědci dohadují nad záhadnou smrtí ženy v luxusním hotelu (Smrt v Oslu), zkušeností japonských obyvatel s duchy zesnulých (Duchové cunami), pozadím případu utonulé ženy (Žena v jezeře) a nevyjasněným únosem dvou malých chlapců (Ukradené děti). Ve třetím díle Útěk z cely smrti se usvědčenému vrahovi povedlo dotáhnout to, o co se Leonardo DiCaprio v roli Franka W. Abagnala snažil po celou dobu snímku Chyť mě, když to dokážeš. Zločinec dostal vycházku na nákup vánočních dárků, ale do vězení se už nevrátil. Policie ho jednou téměř dostala, ale v současné době je pravděpodobně pořád na útěku.

Jakkoliv atraktivní je výběr témat pro jednotlivé epizody, výsledek působí ploše a místy dokonce nudně. Tvůrci se rozhodli pojmout strukturu dokumentu staromódně a celou řadu poskládali z výpovědí blízkých obětí, policajtů, novinářů a očitých svědků. Celkové uchopení režie epizod neodpovídá nárokům moderního divákaChybějí ilustrativní hrané záběry a průvodce dějem.

Už první řada nám ukázala, že spíš než o paranormálních aktivitách je série o neobjasněných kriminálních případech bez odpovědí, což však dílu na atraktivitě nijak neubírá. Jak by řekl Christienin Hercule Poirot, je potřeba trénovat naši šedou kůru mozkovou. Neštěstím Neobjasněných záhad však je, že si divák šedou kůru mozkovou přetěžuje až moc a má potřebu desítky let starý případ, se kterým zkušený policejní sbor nehnul celé roky, vyřešit za hodinu od obrazovky.

Pro vášnivé konspirační teoretiky je seriál zlatým grálem, pro lidi, kteří mají rádi věci uspořádané a srovnané, jsou epizody zkázou.

Fotografie: Netflix

Názor informuji.cz: 45%

Kdy a kde dávají film: Nevyjasněné záhady (TV seriál)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!