Oldřich Navrátil s Václavem Knopem hrají v novém klipu Rybiček 48 a Marka Ztraceného uprchlíky z domova důchodců

Oldřich Navrátil s Václavem Knopem hrají v novém klipu Rybiček 48 a Marka Ztraceného uprchlíky z domova důchodců 

Kapela Rybičky 48 během kulturního lockdownu nezahálí a pouští do světa dvě novinky. Píseň Goodbye pojednávající o přátelství a radosti ze života vznikla ve spolupráci se zpěvákem Markem Ztraceným. Další zbrusu novou nahrávkou je singl MY, která je poctou fanouškům hudebníků.

Jako vážnější písničku, která se vymyká dosavadní tvorbě, představil píseň Goodbye frontman Kuba Ryba. Ke spolupráci uskupení přizvalo zpěváka Marka Ztraceného. „Známe ho dlouho a víme, že si ze sebe umí udělat srandu. Viz jeho role v našem starším klipu Správný chlapi. Já mu v klipu už taky hrál, a tak přišla na řadu společná píseň. Navíc tohle je takovej pěknej popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény. Marek si tam napsal i jednu ze slok,“ nechal se slyšet Ryba.

Jeho slova potvrdil sám Ztracený, jenž Rybičky 48 označil za svou oblíbenou kapelu. „Už dýl jsme mluvili o tom, že něco zkusíme dohromady. Kuba byl rychlejší a složil tuhle krásnou věc, kam já doplnil jednu sloku. Od začátku se mi líbila a mimochodem mezi tím, co mi ji Kuba poslal, a kdy jsme ji nahráli ve studiu, uběhlo zhruba 48 hodin. Bylo to spontánní a strašně fajn,“ doplnil.

Klip Goodbye ukazuje dva důchodce, kteří utečou z domova seniorů a užívají si chvíle „svobody“ ve striptýzovém klubu nebo při opékání špekáčků pod mostem. „Režie se ujal Ondřej Kudyn a bylo velkou parádou, že do toho šli oba herci, které jsme si na ty role vysnili – Václav Knop a Oldřich Navrátil. Moc milí pánové a pořád veselí. Je radost se koukat na jejich herecký um. My jsme těmto hereckým gigantům nechali prostor a kapela společně s Markem se tam objeví jenom v epizodní roli, dodal Ryba.

Druhý singl MY kapela představila jako dárek fanouškům, kteří muzikanty podporují už osmnáct let existence Rybiček 48. „Klip jsme točili na jarním halovém turné a letních koncertech a je zároveň pozvánkou na náš Rockový reparát, který se uskuteční 4. prosince 2021 v O2 areně,“ upřesnil manažer kapely Martin Řehoř.

Foto: Ondřej Kudyn

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!