Halloweenské oslavy z domova. Komedie Hubieho Halloween, dokument i strašidelné seriály Scream či Slasher na Netflixu

Halloweenské oslavy z domova. Komedie Hubieho Halloween, dokument i strašidelné seriály Scream či Slasher na Netflixu 

Strašidelné či svůdné masky letos o Halloweenu vyneseme maximálně na balkón, a tak se oslavy přesouvají do pohodlí našich domovů. Načerpejte inspiraci na netflixové tematické filmy a seriály pro odvážné i strašpytly.

The Babysitter: Killer Queen

Letošní rok přinesl pokračování hororového snímku s komediálními prvky The Babysitter (Chůva na zabití) z roku 2017, kde se náctiletý Cole stane obětí satanského kultu své krásné chůvy. Když jednou v noci nedopatřením zjistí, že je další plánovanou obětísnaží se chůvě i jejím přívržencům uniknout. Ve druhém díle The Babysitter: Killer Queen (Chůva na zabití: Krvavá královna), se k čerstvému středoškolákovi Colovi vrací staří démoni v podobě poražených členů satanského kultu. Tento díl oproti minulému obsahuje větší množství nadpřirozených prvků a fikce, napětí a místy absurdní humor však zůstávají. Míra strašidelnosti 4/10.

Hubie Halloween

Snímek Hubieho Halloween s šišlavým Adamem Sandlerem je tou prvou volbou pro ty diváky, kteří se během strašidelného svátku ze západu raději zasmějí namísto toho, aby schovávali zraky pod dekou během hrůzostrašných hororových filmů. Adam Sandler se v halloweenské komedii Stevena Brilla Hubieho Halloween ujal hlavní role Hubieho, dobrosrdečného ale prostšího a bázlivého obyvatele Salemu. V rodném městě se snaží všemožně pomáhat, přesto není oblíbený a místní si z něj utahují. Na halloweenský večer se Hubie vydá do ulic, aby dohlédl na bezpečný průběh oslav, které jsou obzvlášť zde v Salemu výživné. Začnou se však dít strašidelné a nevysvětlitelné věci. Hubie se rozhodne sebrat poslední zbytky své odvahy, existuje-li vůbec nějaká, a ve svém městečku zjednat pořádek. Naši nadšenou recenzi si můžete přečíst pod tímto odkazem. Míra strašidelnosti 1/10.

Scream

Tvůrci seriálu Scream sesbírali veškerou inspiraci ze slavných slasher hororů a v roce 2015 vznikl napínavý strašidelný seriál z prostředí střední školy, kterému nechybí drama, tenze a kriminální zápletka, která diváka nechává tápat každým dílem až do úplného konce jednotlivých sérií. Příběh začíná v momentě, kdy je bohatá středoškolačka Nina brutálně zavražděna maskovaným vrahem. Její přítel a hlavní podezřelý se pohřešuje a panika zachvacuje celé město. Jeho obyvatelé se obávají, že nedopadený vrah opět udeří. Skupina středoškoláků se snaží odhalit identitu vraha a pátrání je dovede až ke dvacet let starým událostem. Za pozornost stojí zejména první dvě série. Míra strašidelnosti 6/10.

American Murder: The Family Next Door

Realita může být často děsivější než kdejaká halloweenská fikce. Pro ty, které neděsí nadpřirozené jevy a vrazi schování pod maskou, Netflix v posledních týdnech vydal další z krimi dokumentů. Tentokrát odehrává v obyčejném domě na předměstí, který obývá čtyřčlenná rodina. Přinejmenším až do doby, kdy Shanann Wattsová spolu se dvěma dcerami ze dne na den zmizí. Dokument sleduje hrozivé události, které po zmizení následovaly očima sousedů, manžela, Shananniny kamarádky a mapuje průběh vyšetřováníBrutalita a nelidskost činu, který je ke konci seriálu odhalen, nenechá žádného diváka chladným. Recenzi na dokument přikládáme zde. Míra ohavnosti 10/10.

Slasher

Hororovému podžánru s psychopatickým masovým vrahem a nepsanými pravidly, slasher, se věnuje i stejnojmenný seriál z roku 2016. V současné době obsahuje tři na sobě nezávislé série, z nichž každá zpracovává jeden samostatný hrůzostrašný příběh. Krimi zápletka s hororovými prvky nechává diváka po celou dobu napjatého a nutí jej podezírat každou jednotlivou postavu příběhu. Každý má totiž nějaké to máslo na hlavě. V první řadě pod názvem Kat se Sarah s manželem Dylanem vrací do svého rodného města Waterbury, kde se hned po jejich návratu začne opakovat temná historie tohoto místa. Míra strašidelnosti 8/10.

The Haunting of Bly Manor

Novinkou posledních dní je i druhá řada hororového seriálu s pochmurnou atmosférou The Haunting. Ústřední postavou devítidílného příběhu Haunting of Bly Manor (The Haunting – Záhadné sídlo Bly) je mladá žena, která přijala místo domácí učitelky na odlehlém rodinném sídle. Už od počátku se jí zdá, že s dvojicí jejích svěřenců není něco v pořádku a učitelka tak postupně padá do propasti děsivých tajemství starého sídla, které je středobodem celého vyprávění. Naši recenzi na volné pokračování The Haunting of Hill House si můžete přečíst zde. Míra strašidelnosti 10/10.

Fotografie: MTV Networks

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!