SOUTĚŽ: Královna děsu aneb panická porucha. Přečtěte si o úzkostech s komentáři Radkina Honzáka

SOUTĚŽ: Královna děsu aneb panická porucha. Přečtěte si o úzkostech s komentáři Radkina Honzáka 

Renomovaný český psychiatr přináší v knize Královna děsu aneb panická porucha komentáře k příběhům o duševních problémech známých osobností. Zasoutěžte si s námi o výtisk!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Druhý díl z řady Destigma, jež přispěním oblíbených celebrit usiluje o změnu pohledu na psychické potíže rozličných druhů, se zabývá panickými atakami, se kterými mají své zkušenosti zpěvačka Věra Martinová, stand-up komička Iva Pazderková i herečka Petra Špalková.

Je to obrovská náhlá úzkost, ataka toho největšího strachu, a to strachu o váš život. Často ani člověk neodhalí konkrétní spouštěč. U mě je třeba hodně vysoká pravděpodobnost, že se mi to stane ve výtahu. Jindy jdu po ulici, subjektivně ani objektivně necítím nic, co by ve mně vzbuzovalo úzkost, a najednou to přijde. Při záchvatu se mi najednou hodně těžko dýchá, brní mě ruce i nohy, mám rozostřené vidění, závratě, polije mě studený pot, a vůbec nejhorší je ten intenzivní pocit, že každou vteřinu zemřu,“ uvádí v knize Iva Pazderková.

K jejich výpovědím se vyjadřuje popularizátor psychiatrie Radkin Honzák, který nabízí také úvodní studii a úvahu nazvanou Panika v čase koronaviru. S lékařem na publikaci spolupracoval publicistický tandem Aleš Cibulka a Agáta Pilátová.

Chcete vyhrát knihu Královna děsu aneb panická porucha? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x1 knihu.

Soutěžní otázka:

Jak se jmenuje kniha Radkina Honzáka a Renaty Červenkové z roku 2014, v níž se psychiatr zamýšlí nad současným stavem společnosti?

A) Deprese

B) Všichni žijem‘ v blázinci

C) Psychosomatická prvouka

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz. Výherce vyhlásíme v pátek 13. listopadu. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Vyšehrad

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!