Sandler jako český kosmonaut mířící k Venuši. Knižní debut spisovatele Jaroslava Kalfaře zadaptuje Netflix

Sandler jako český kosmonaut mířící k Venuši. Knižní debut spisovatele Jaroslava Kalfaře zadaptuje Netflix 

Americký herec Adam Sandler si zahraje ve filmové adaptaci knihy českého spisovatele Jaroslava Kalfaře. Jeho Kosmonauta z Čech si objednala videotéka Netflix.

Sandler ztvární hlavní roli astronauta ve snímku s originálním názvem The Spaceman of Bohemia. Příběh vypráví o muži, který byl vyslán na okraj galaxie. Po zjištění, že se jeho pozemský život rozpadá na kusy tam má sbírat tajemný starodávný prach. Během své pouti se dle synopse filmu "obrátí k jedinému hlasu, který mu může pomoci dát se znovu dohromady - stvoření ze začátku času, číhajícímu ve stínech jeho lodi." O režii se postará Švéd Johan Renck, který zaujal například seriálem Černobyl vysílaném na stanici HBO. Scénář napsal debutující autor Colby Day.

"Moc mě těší, že jsem v Adamovi našel perfektního partnera. S podporou Netflixu jsem nadšený, že se vydáme na naši nemožnou cestu,” uvedl k obsazení režisér Renck. Adam Sandler se proslavil hlavně bláznivými komediemi jako je třeba i sváteční hit na Netflixu Hubieho Halloween, v nedávné době však zaujal kritiky i dramatickou prací. Za roli klenotníka ve snímku Drahokam byl nominován na několik cen. Úloha hlavního hrdiny, kosmonauta Jakuba Procházky, by měla být podobně vážná.

Autor předlohy Jaroslav Kalfař se narodil v Praze, žije však dlouhodobě v USA. Kosmonaut z Čech je jeho prvotinou, napsal ji dokonce v anglickém jazyce. Kvůli horší češtině překlad do rodného jazyka spisovatel přenechal Veronice Volhejnové. Česká verze vyšla v květnu 2017.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají:

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!