Nový klip Davida Kollera naznačuje útěk od pandemie i naději na lepší časy

Nový klip Davida Kollera naznačuje útěk od pandemie i naději na lepší časy 

David Koller vydal klip ke druhému singlu svého nového „QR“ projektu. Klip i vyznění písně Planeta bez paměti zaujme podobně jako u předchozí My se vám ozveme temnou atmosférou, na jejímž konci však vysvitne naděje na lepší zítřky. Text od Jáchyma Topola doplňuje tajemná hudba a video znázorňující útěk třeba z dnešní zoufalé situace.

David Koller se naladil na temnou dráhu, která teď panuje ve společnosti, a promlouvá o ní k posluchačům i v nově vydané písni s klipem Planeta bez paměti. Režie klipu neklade důraz na příběh, ale na detail a atmosféru. Hudebníci v čele se zpěvákem natáčeli v brdských lesích, kam si k hlavní lince přizvali i profesionální českou kaskadérku Hanku Dvorskou.

David měl v tom, co chce v klipu mít, jasno už od samého začátku. Hanku Dvorskou a její útěk,“ řekl o natáčení režisér Vít Hradil, který se režie ujal stejně jako u předchozího klipu k singlu My se vám ozveme. „Hanka je plná pozitivní energie. Chtít po ní zahrát drama nebo zoufalství, teda vlastně opak toho, co ztělesňuje, byla fakt radost,“ dodal.

Text písně Planeta bez paměti, který napsal známý prozaik a básník Jáchym Topol, se silně dotýká témat, se kterými naše společnost teď bojuje každý den. Hudba plná napětí, jejíž autorem je Karel Štulo, skladbě dodává atmosféru plnou otazníků.

Nepříliš složitá melodie tak k sobě přibírá další rozměry. Kromě reakce na současný stav věcí se dá chápat jako metafora na různé situace. „Nemusí to dokonce být jen o nás lidech, ale třeba o přírodě samotné a o tom, jak jsme v ní vlastně malí,“ vysvětlil Hradil.

Závěr napínavého útěku před neznámem, znázorněného prostřednictvím běhu Hanky Dvorské, pak dává náznak naděje. Ten ve videoklipu Planeta bez paměti můžeme najít kromě krásné přírody i v lidském gestu.

Foto: archiv Davida Kollera

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!