Proudcast s Nikolou Kandoussi: Nemohla bych být jen rocková dračice. Muziku ve svém životě ale potřebuji

Proudcast s Nikolou Kandoussi: Nemohla bych být jen rocková dračice. Muziku ve svém životě ale potřebuji  

Začínala jako kytaristka v kapele Aleše Brichty. V roce 2012 se ale rozhodla založit skupinu vlastní. Tak vznikla The Agony, ryze dámská heavy rocková formace, která v září vydala nové EP Eclectic. V dalším díle Proudcastu jsme vyzpovídali zpěvačku a kytaristku Nikolu Kandoussi.

Hudební vývoj Nikoly Kandoussi značně ovlivnil její otec, který je zapsán do historie českého heavy metalu. “Poslouchala jsem hlavně kapely, které otec poslouchal jako mladý, třeba Kiss, Girlschool a podobné. Paradoxně to byl pak on, kdo mě představoval novější hudbu, abych nezakrněla v sedmdesátkách, osmdesátkách,” vysvětluje. “Pokud nechce člověk hrát 40 let pořád to samé jako třeba AC/DC, tak je někdy dobré sáhnout do novějších věcí a vzít si z nich to, co se hodí, co se mu líbí,” dodává.

Dámských kapel zaměřených na tvrdší muziku je pořád málo nejev České republice, ale také ve světě. “Myslím si, že je to tím, že si holky ani nepřipouští, že by mohly na nějaký nástroj hrát, nebo že by si mohly dokonce založit kapelu. Pokud nemají nějaký výraznější vnější vliv, tak je to ani nenapadne,” říká Kandoussi s tím, že dnes je to mimo jiné spojené s tím, že mladá generace neposlouchá hudbu, jakou dělají The Agony. “Trendy se změnily. Když chce holka dělat hudbu, tak jde dnes spíš do popíku,” uvádí.

“Muzika je něco, co v životě musím mít,” pokračuje Kandoussi. Přiznává ale, že od svého snu, že by se hudbou jednou živila, už pomalu upouští. “Baví mě ta umělecká svoboda. Nejsem závislá na tom, kolik kusů se prodá, kolik lidí mi přijde na koncert, protože vím, že mám svou práci, kterou mám také neuvěřitelně ráda,” dodává, “nedokázala bych fungovat jen jako hodné děvče v IT. Zároveň bych ale nemohla být ani jen, jak říkají fanoušci, rocková dračice.”

Jak vzniklo její kamarádství s Jackie Chambers z kapely Girlschool? S jakými zdravotními problémy se musela poprat a jak to ovlivnilo její hudební kariéru? A s kým šel Paul Stanley z kapely Kiss v roce 1977 na rande? Nejen na to jsme se ptali Nikoly Kandoussi z kapely The Agony v dalším díle našeho Proudcastu. Celý rozhovor si poslechněte na streamingových službách nebo na odkazu níže.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Nikolou Kandoussi: Nemohla bych být jen rocková dračice. Muziku ve svém životě ale potřebuji
 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!