McCartney s McCartneym. V prosinci vyjde slavnému Broukovi nové album

McCartney s McCartneym. V prosinci vyjde slavnému Broukovi nové album 

Během karantény bývalý člen světově proslulé kapely The Beatles nelenil a nahrál novou desku nazvanou McCartney III. K jejímu nahrávání si ale nepřizval žádné spolupracovníky a chopil se sám všech nástrojů. Na výsledek si fanoušci počkají do 11. prosince.

Prosincové album je třetím pokračováním série sólovek McCartney a McCartney II z let 1970 a 1980. Jejich společným znakem je způsob produkce, kterou si ve všech případech zařizoval sám slavný Brouk. Před padesáti lety také docházelo v jeho životě k razantním změnám – rozpadali se The Beatles a o desetiletí později Wings, což pro něj mimo jiné znamenalo spoustu volného času. Dalo by se tedy pochopit, proč vznikl poslední kousek skládačky právě nyní, v karanténě.

Celá „trojka“ bude tedy opět albem jediného muže posazeného za všechny užité nástroje. Během jara vzniklo pod autorovýma rukama jedenáct nových skladeb. Proces tvorby se odehrával v nahrávacím studiu Hogg Hill Mill v Sussexu a účastnila se ho také umělcova dcera Mary McCartney, která fotografovala.  

V rozhovoru pro Loud and Quiet uvedl, že vznik nového alba neplánoval. „Nahrával jsem nějaké věci pro krátký animovaný film a najednou jsem měl ve studiu pocit, že je to pěkný způsob, jak strávit karanténu. “ Také dodal, že hlavními tématy jsou láska, svoboda a optimismus.  

McCartney III vyjde začátkem prosince pod labelem Capitol Records, a to na různých typech nosičů, včetně omezených vinylových edic ve více barevných kombinacích. Společnost Third Man Records bude například nabízet exkluzivní žluté vinyly s černými tečkami, kterých bude vyrobeno pouze symbolických 333 kusů.

Foto: nme.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!