Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #42: Chicagská sedmička, záhady i nová Rebecca

Filmové a seriálové tipy na VOD, týden #42: Chicagská sedmička, záhady i nová Rebecca 

Kina se odmlčela, a tak se filmoví a seriáloví nadšenci obrátili na služby videoték. Giganti jako Netflix a HBO stále servírují novinky a my nabízíme pětici těch nejzajímavějších na tento kinotýden.

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (Netflix)

Volné pokračovaní seriálu Haunting of Hill House přichází s novými postavami a novým sídlem s temnou minulostí, které jen vyčkává až bude moct znovu někoho pohltit. Titulní dům je hlavním charakterem a středobodem celého vyprávění ještě víc než v předchozí sérii a jak píše v recenzi náš Šimon Svoboda "komorní (melo)drama se samo zve nikoliv duchařskou historkou, nýbrž příběhem o lásce a ztrátě, kterým bezesporu je. Pečlivě vystavěným a vedeným dramatem, v němž hororové prvky skvěle pomáhají dotvářet živelně přirozený fikční svět." Více v jeho hodnocení zde.

Chicagský tribunál (Netflix)

Newsroom, Západní křídlo, Sociální síť nebo Pár správných chlapů. K těmto veledílům přidal Aaron Sokrin další snímek s potenciálem klasiky. The Trial of the Chicago 7 neboli Chicagský tribunál je film o známém soudním procesu, který následuje po násilném střetu s policií v rámci sjezdu demokratů. Chicagská sedmička měla problém z vietnamskou válkou a byla obviněna z protistátní činnosti. V hlavních rolích uvidíte Sachu Barona Cohena, Eddieho Redmayna, Michaela Keatona nebo Josepha Gordon-Levitta. Recenzi připravujeme.

Nevyjasněné záhady (Netflix)

Dokumentární seriál se po červencovém startu vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů. Po šestici epizod nabídne Netflix stejný počet dalších epizod včetně nedílných součástí jako jsou rozhovory s pozůstalými, svědky či vyšetřovateli, dobové záběry a další. Rodiny, detektivové a novináři doufají, že diváci budou mít klíč k vyřešení těchto záhad a jestli v Netflixu něco opravdu umí, pak jsou to dokumenty.

Rebecca (Netflix)

Naivní dívka se bláznivě zamiluje do bohatého vdovce. Po svatbě se nastěhuje na jeho rodinné sídlo, ale nedokáže uniknout všudypřítomnému stínu jeho zesnulé první ženy. Kde jsme to už slyšeli? O předělávku slavného snímku Alfreda Hitchcocka Rebecca se už pokoušeli mnozí. Původní film letos v březnu oslavil již 80. výročí od své premiéry v Miami a jeho následovník obsadil do hlavních rolí perspektivní hvězdy Lily James (Yesterday) a Armieho Hammera (Dej mi své jméno). Má šanci překonat ikonický originál? Snímek si vzal pod křídla Netflix a vyšle ho do své videotéky 21. října.

Malé ženy (HBO GO)

Jako jediný film ženské režisérky získal letos - kromě pěti jiných kategorií - také nominaci na Oscara za nejlepší film, a to absolutním právem. Gretě Gerwig se zpracováním románu Louisy May Alcott povedlo dostat emoce na plátno, aby mohl divák prožít příběh čtyř sester společně s nimi. Tak jsme psali v recenzi o remaku Malých žen, který uchvátil mnohé. Film nově nabízí ve své videotéce HBO GO a ačkoliv se snímek nejspíš bude líbit více ženám, protože se s jednotlivými postavami dokážou lépe ztotožnit, zdůrazňovali jsme v našem textu podstatnou věc: "Malé ženy jsou plné emocí. Jsou tak uvěřitelné, že celý příběh prožíváte s nimi, smějete se, pláčete, film vás jednoduše pohladí na duši - a to se pokaždé nestává." Připomeňte si naše hodnocení.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!