Richard Müller vydává Hodinu medzi psom a vlkom. Autorská deska vznikla během koronakrize

Richard Müller vydává Hodinu medzi psom a vlkom. Autorská deska vznikla během koronakrize 

Po čtyřech letech přichází s novým albem slovenský zpěvák Richard Müller, který nucený pobyt doma využil ke skládání hudby. Poetická nahrávka Hodina medzi psom a vlkom, na níž spolupracoval Peter Uličný, vychází v úterý 13. října digitálně i na CD, 23. října potom také na 2-LP.

Na hodinu mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní, kdy údajně vznikají nejlepší umělecká díla, rodí se nejvíce dětí a také nejvíce lidí umírá, se v novém albu zaměřil devětapadesátiletý zpěvák. Kromě ústřední Hodiny medzi psom a vlkom na něm nebudou chybět písně Defekt na duši, Mária Televízia či Zlodeji pamäti, které otextoval Uličný, zatímco Müller složil melodie.

Pandemie mi velmi prospěla, věnoval jsem se knihám, synovi, hudbě a vlastní tvorbě. Písničky vznikly právě během korony, tvořil jsem je velmi rychle a intenzivně. Dlouhá léta jsem nic nesložil sám, a tak jsem si řekl kdy jindy, když ne teď. Bilanci alba mi „kazí“ jen skladba Anomália, kterou napsal Laco Rychtárika,“ nechal se slyšet Müller.

Podle Uličného bychom si v současné době, která má od poezie velmi daleko, měli snění dopřát alespoň v písních. „Kdyby autoři rezignovali na tuto možnost, byl by svět ještě šedivější a surovější, než ve skutečnosti je. Kdybych měl parafrázovat název alba, už bychom si nemohli vychutnat tu magickou hodinu, protože bychom už byli ‚zvlčilí‘,“ podotknul Uličný.

Do poslední nahrávky si Müller přizval ke spolupráci několik hudebníků, ať už baskytaristku Lauru Jaškovou, nebo britského hráče na trombón Ashleyho Slatera, který svůj part ve skladbě Zloději pamäti nahrál v domovském Brightonu.

Foto: Universal Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!