Get Organised with the Home Edit: Organizování prostor plný křiku, jásotu a celebrit dokáže uspokojit leckteré OCD

Get Organised with the Home Edit: Organizování prostor plný křiku, jásotu a celebrit dokáže uspokojit leckteré OCD60%

Pořad dvojice zakladatelek The Home Edit předkládá divákům proměny prostor slavných hvězd i obyčejných lidí. Seriál nepřináší nic, co by nedokázal poskytnout zdravý selský rozum, přesto působí každý jednotlivý díl nadmíru uspokojivým způsobem. Požitek narušuje pouze hysterické emocionální výlevy kreativního dua.

Pořad dvojice zakladatelek The Home Edit předkládá divákům proměny prostor slavných hvězd i obyčejných lidí. Seriál nepřináší nic, co by nedokázal poskytnout zdravý selský rozum, přesto působí každý jednotlivý díl nadmíru uspokojivým způsobem. Požitek narušuje pouze hysterické emocionální výlevy kreativního dua.

Reality-TV sérií Proměna domácnosti: Vysněné bydlení (Get Organised with the Home Edit) provází kreativní duo odbornic na proměny domácností a organizování prostor Clea Shearer a Joanna Teplin. S pomocí svého týmu pomáhají celebritám, hvězdám stříbrného plátna i obyčejným lidem zorganizovat problematické prostory tak, aby sloužily co nejefektivněji a přinášely radost.

Firma The Home Edit byla založena Kaliforňankami Joannou a Cleo. Cílem podniku je vnést organizaci, styl a design do každodenních životů každého, kdo to vyžaduje – a může si to dovolit, jelikož služby týmu nejsou levná záležitost, pouhá hodina video chatu stojí 250 USD, v přepočtu 5.710 CZK. Popularita The Home Edit, potažmo i jeho dvou zakladatelek, po čas fungování závratně rostla. Na Instagramu si jejich tipy a proměny prostor oblíbilo přes 4 miliony sledujících, a i skrze sociální sítě rostla klientela, která se v současné době skládá jak z obyčejných lidí, tak i veřejně známých jmen.

Každý z dílů netflixového seriálu o organizaci obsahuje dvě proměny nejproblematičtějších prostor, většinou se jedná o šatny, garáže i kuchyně. Jedním z klientů je vždy rodina vybraná na základě zaslaného videa a druhou je slavná osobnost.

Včlenění veřejně známých lidí, celebrit a herců velkých jmen je vítané oživení seriálu. Hned v prvním díle dvojice zakladatelek pomáhají uspořádat šatnu Reese Witherspoon, která je věnována tvarujícím okamžikům její herecké kariéry – většinu prostoru zabraly oděvní rekvizity z prvních dvou dílů Pravé blondýnky (Legally Blonde), které stráží plyšový Bruiser životní velikosti. Markantní část si přivlastnila šatna extrovertní a živelné Madelaine z televizního krimi seriálu plného napětí Sedmilhářky (Big Little Lies), jehož dvě série vznikly dle knižní předlohy knihy Liane Moriarty. V dalších dílech se diváci seznámí i s projektem pro dětský pokoj syna jedné ze Zoufalých manželekEvy Longorii, či prostorem pro Rettu, hvězdu seriálu Parks and Recreation či netflixového seriálu Good Girls.

Ačkoliv jsou tyto hvězdy možná lákadlem, v organizačních tipech jsou jejich části slabší. Všechny věci a místnosti jsou v takovém pořádku, že na první pohled není moc prostoru pro zlepšení. Je zde vidět velká snaha o dobrou sebeprezentaci. Led že bys slavní lidé měli v genech i větší smysl pro pořádek než my obyčejní smrtelníci. Pravou lahůdkou pro OCD jsou pak zejména části v domech obyčejných lidí z davu, v jejichž zásuvkách vládne opravdový chaos a nepořádek, a Cleo a Joanna tak mohou předvést svá uklízecí kouzla.

Dvojice zakladatelek byla už několikrát zmíněna, ale jelikož v seriálu zaujímají hlavní úlohu, je potřeba se vyjádřit i k jejich vystupování. Obě ženy mají velmi živelné vystupování, které není pro české publikum jednoduché přijmout. Každou jednotlivou epizodu doprovází křik pláč, ječení, hysterický smích. Clee i Joanně to diváci vytýkali tak často, že na svůj instagramový účet přidaly sestřih ze svých emocionálních výlevů. Na ten se můžete podívat ZDE a sami posoudit, zda je to pro vás ještě přijatelné nebo je to už za hranou.

Samotný obsah celé show, který se skládal z proměn, tipů a triků není nijak objevný – celý tým protřídí veškeré věci v místnosti, roztřídí je a uskladní podle jednotlivých kategorií většinou do transparentních kontejnerů. Přesto lze v celém procesu načerpat nápady, inspiraci a zejména motivaci pro protřídění vlastního domova. Nemluvě o tom, jak je uspokojivé koukat na jednotlivé proměny. Škoda jen toho nekonečného ječení.

Fotografie: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!