Vítejte zpátky na dálnici do pekel. AC/DC ohlásili návrat a vydali novou skladbu

Vítejte zpátky na dálnici do pekel. AC/DC ohlásili návrat a vydali novou skladbu 

Po několikaleté odluce se do rockové kapely AC/DC vrací zpěvák Brian Johnson, bubeník Phil Rudd a basák Cliff Williams. Obnovená formace si pro své fanoušky připravila také nové album, na které láká písní Shot In The Dark.

Po období plném dohadů a neověřených zpráv se fanoušci konečně dočkali oficiálního vyjádření kapely – očekávaný návrat staré sestavy je potvrzen. Ke stálici v podobě kytaristy Anguse Younga a jeho synovce Stevieho Younga, který nahradil Malcolma Younga, se opět přidají jejich staří známí spolupracovníci.

Společně ohlásili nový projekt nazvaný PWRϟUP, v rámci něhož už do světa vypustili teaser, v němž můžeme vidět všechny známé tváře pohromadě při fotografování a také třicetivteřinovou ukázku singlu Shot In The Dark. Kompletní nahrávka vyšla ve středu 7. října.

Skladba je součástí nového alba Power Up, které vyjde 13. listopadu. Deska má být podle slov Anguse Younga věnována jeho již zmiňovanému bratrovi Malcolmovi, který zemřel před třemi lety.

Brian Johnson ke kapele patří od roku 1980, kdy nahradil tehdy tragicky zesnulého Bona Scotta a ještě toho roku nahrál se skupinou jedno z jejich nejvýraznějších alb, a to Back in Black. Na tomto postu zůstal až do roku 2016, kdy mu lékaři pohrozili úplnou ztrátou sluchu, pokud bude pokračovat v koncertování.

Baskytarista Cliff Williams odešel ve stejné době, a to po téměř čtyřiceti letech. Bubeník Phil Rudd se opakovaně od formace odpojil za jejich dlouholetou kariéru dvakrát, a to v roce 1983 a 2014. Ve druhém případě šlo o problémy se zákonem.

Nyní ale fanoušci můžou slavné muzikanty opět vidět pracovat pospolu. Kapelu si mohli tuzemští diváci poslechnout v odlišné sestavě před čtyřmi lety na letišti v Letňanech, ovšem role zpěváka se tehdy ujal hostující Axl Rose z uskupení Guns N' Roses.

Foto: Variety

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!